Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/E-Stock_dimitrije_goll/E-Stock_milos_rafailovic

Kompanija Kentkart saopštila je danas da su zaposleni konstatovali da su u pojedinim vozilima javnog gradskog prevoza otklonjenima validatori karata i da je time oštro prekršen zakon i ugovor koji ta kompanja ima sa javnim gradskim prevozom, pošto otkazni rok stupa na snagu 28. maja.

Kako je ta kompanija istakla u saopštenju, Grad Beograd mora da preuzme odgovornost zbog onemogućavanja naplate prevoza u narednom periodu.

„Nama niti u jednom trenutku nije stiglo obaveštenje da će validatori biti uklonjeni pre zakonskog isteka roka, a da je naša ugovorna obaveza i da se tokom otkaznog roka staramo o naplati prevoza i sprečavanju nastanka štete koja iz toga proizilazi“, navela je ova kompanija u saopštenju.

Pročitajte još:

Prema nezvaničnim saznanjima, nalog o uklanjanju validatora prevoznicima je stigao od strane JКP Naplata prevozne usluge Beograd.

„Na ovaj način osim što se još jednom građanima Beograda onemogućava normalno korišćenje javnog prevoza, ponovo se demonstrira urušavanja javnog poretka i svesno nanošenja štete budžetu grada, što nas je primoralo da o ovoj situaciju obavestimo javnost, ali i pravosudne organe“, naveo je Kentkart.

Vozila u kojima je uklonjen validator su na linijama pod rednim brojem 88, 52, 31, 17, 85, 23, 95, 65, 77, 13.

BONUS VIDEO Gužva ispred šaltera za Bus Plus

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare