Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Iz kompanije Kentkart saopštili su da su po prvi put dobili dopis u kojem ih iz uprave Grada Beograda upozoravaju o nameri da raskinu ugovor o javnom prevozu.

„Pre slanja ovog upozorenja, Skupštini grada već je bio upućen na izglasavanje predlog za jednostrani raskid. Ovim dopisom dobili smo rok od sedam dana da uskladimo poslovanje sa preuzetim obavezama i taj rok kreće da teče 13. aprila, odnosno, sutra – što je isti dan kada i odbornici Skupštine grada odlučuju o raskidu ugovora“, navodi se u izjavi Kentakrta, prenosi N1.

Iz ove firme kažu da, prema pravnoj logici, rokovi za sprovođenje korektivnih mera treba da budu razumni, dok upozorenje mora da prethodi odluci o raskidu ugovora.

„Rokovi koji su nam dati i datum uručenja opomene, sve su samo ne razumni i nedvosmisleno govore da ne postoji volja da se obezbedi izvršenje korektivnih mera. Ova poslednja dešavanja samo dodatno potvrđuju da je čitava ova situacija deo nečijeg plana da nas, praveći opštu konfuziju, ishitreno i zaobilazeći ugovorne obaveze, izgura iz posla i na taj način, nama kao partnerima, ali i svim korisnicima javnog-gradskog prevoza, nametne svoju samovolju“, izjavio je Veljko Vlahović, direktor kompanije Kentkart.

***

BONUS VIDEO – Šapić priznao krivično delo: Moj saradnik je tako hteo da zaštiti interese grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar