Foto:Nova.rs

Patrijarh srpski Irinej, koji je preminuo pre dva dana od posledica bolesti izazvane koronavirusom biće sahranjen danas u Hramu Svetog Save na Vračaru. Među okupljenim građanima, u prvim redovima nalaze se mnoge poznate ličnosti iz zemlje i regiona, pre svega iz sfere politike, a tu je i nadbiskup Stanislav Hočevar, ali i princ i princeza Filip i Danica Karađorđević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik stigli su oko 10 sati u Hram Svetog Save na Vračaru. Tu je i predsednica srpske Vlade, Ana Brnabić. Od ministara, tu je Nenad Popović, Vanja Udovičić, Nikola Selaković, Nebojša Stefanović i Tatjana Matić. Tu je i predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, ali i ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić.

U Hramu se nalazi i lider SPAS-a Aleksandar Šapić, ali i gradonačelnik grada Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik, Goran Vesić.

U Hramu je i direktor vladine kancelarije za KiM Petar Petković.

Pored srpskih, u Hramu Svetog Save na Vračaru nalaze se i crnogorski političari, mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, lider Prave Crne Gore Marko Milačić.. Tu je i Željka Cvijanović, premijerka Republike Srpske.

Na liturgiji za upokojene nalazi se i nadbiskup beogradski Stanislav Hočevar.

Filip i Danica Karađorđević takođe se nalaze u Hramu.

Inače, Sinod SPC je pozvao građane da se pridržavaju epidemioloških mera, a ispred Hrama su postavljena dva video bima kako bi mogli da prate bez ulaženja. Veći broj onih koji učestvuju u bogosluženju, ipak, ne nosi maske.

Većina političara nosi masku i pridržava se epidemioloških mera.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare