Foto: EPA/RITCHIE B. TONGO

U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu preminula je porodilja koja se danima borila sa koronom. Na sreću, njena tek rođena beba je u dobrom zdravstvenom stanju. "Beba se nalazi u potpuno zadovoljavajućem zdravstvenom stanju, negativna je na Kovid-19, i pod neprekidnim nadzorom lekara je", saopštili su iz KC Niš.

Lekari su se od 26. aprila borili za život trudnice koje je tada stigla u njihovu kliniku. U međuvremenu obavljen je i njen porođaj, prirodnim putem.

„Zbog progresivnog pogoršanja respiratorne funkcije i jako teškog opšteg stanja, u ponedeljak 26.04.2021., prevedena je u jedinicu intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju, trudnica B.M. stara 27 godina. Od prijema u jedinicu intezivne nege, pacijentkinja je bila pod neprekidnim nadzorom i tretmanom multidisciplinarnog tima lekara UKC Niš“, navodi se u saopštenju.

Porođaj je obavljen u kontrolisanim uslovima u jedinici intenzivne nege Klinike za anesteziju i intezivnu terapiju. Rodila je vitalno dete ženskog pola koje je odmah prebačeno u neonatološki blok Klinike za dečije interne bolesti.

Foto:N1

„Dan nakon porođaja, dolazi do pogoršanja životnih funkcija i teškog poremećaja koagulativnog statusa kao i naglog prestanka bubrežne i funkcije jetre. I pored intenzivnog lečenja od strane multidisciplinarnog tima lekara, došlo je do smrtnog ishoda i pacijentkinja je preminula u četvrtak 29.04.2021. u 7,20“, prenose tužnu vest iz Kliničkog centra Srbije.


Komentari

Svi komentari (1)