Kandidati za članove UO RTS: Vuletić, Krlić, Prvanović….

Društvo 23. nov. 202018:14
Podeli:
Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Regulatorno telo za elektronske medije (REM) objavilo je listu kandidata za imenovanje po šest članova upravnih odbora javnih medijskih servisa, na kojoj je 48 imena za Upravni odbor Radio-televizije Srbije (UO RTS) i 17 za Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine (RTV), saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Među kandidatima za članove UO RTS-a nalaze se i oni kojima mandat u tom telu ističe – Vladimir Vuletić, Zorica Šujica, Branko Radun, Miroslav Nikolić, Simona Mitrović Dunjić i Ljiljana Đurđevac.

Na listi kandidata je i Slobodan Prvanović, naučni savetnik Instituta za fiziku i inicijator zahteva za promenu uređivačke politike RTS među kolegama iz akademske zajednice, koji je prethodno najavio da će se prijaviti za člana UO RTS u kojem bi se zalagao da se RTS „dovede u zakonske okvire“.

Među kandidatima za članove UO RTS je i bivši poslanik Srpske napredne stranke i predsednik Odbora za kulturu i informisanje Skupštini Srbije Mirko Krlić, kome je nedavno Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio presudu suda u Zrenjaninu, da je dužan da novinaru Daliboru Bubnjeviću za pretrpljeni strah i duševni bol plati 300.000 dinara, zato što ga je vređao i napao na javnom događaju u Zrenjaninu.

Kandidati su i Muharem Bazdulj i Valentin Mik koje je UNS predložilo za članove republičkog i pokrajinskog javnog medijskog servisa.

Vukašina Obradovića su predložili Nezavisno udruženje novinara Srbije, Lokal pres i Asocijacija onlajn medija.

Mandat članova UO RTS je pet godina, a isti član može biti imenovan najviše dva puta.

Prigovori na kandidate podnose se REM su 15 dana od objavljivanje liste, posle čega Savet Regulatora bira članove UO dvotrećinskom većinom ukupnog broja članova Saveta.

Komentari

Vaš komentar