Dragan Bujošević, Vladimir Vuletić, Foto: Arhiva, Printscreen

Dragan Bujošević juče nije izabran za direktora RTS-a pošto nije dobio dovoljan broj glasova članova Upravnog odbora. Kako saznaje portal Nova.rs, za njega nije glasao ni predsednik tog tela Vladimir Vuletić.

Bujošević ostaje u v. d. statusu direktora do izbora novog direktora.

Upravni odbor Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije nije doneo odluku o izboru generalnog direktora RTS-a, jer nijedan od kandidata nije dobio potrebnu većinu glasova, saopšteno je nakon sastanka UO.

Prema našim saznanjima, ni posle tri kruga glasanja aktuelni čelni čovek Javnog servisa nije dobio potrebnih šest glasova koji bi mu omogućili novi mandat. Bujoševiću je u poslednjem krugu glas dalo pet članova Upravnog odbora, što je dva više nego prilikom prvog glasanja. Protiv izbora Bujoševića bilo je dvoje članova, dok je jedan bio uzdržan.

Prema informacijama portala Nova.rs, za njegov izbor nije glasao Vladimir Vuletić, predsednik UO javnog servisa. Upitan da li je tačna ta informacija, Vuletić u odgovoru za naš portal kaže:

„To je nepristojno pitanje. Odgovor vam svakako neću dati“.

Na našu konstataciju da ne vidimo zašto bi to bilo nepristojno, pošto je on predsednik UO RTS koji plaćaju građani Srbije, Vuletić navodi:

„Da je tako kao što vi kažete, onda bi bilo predviđeno javno glasanje. Sakrivanje iza navodnog javnog interesa nije najbolji argument“.

Generalni sekretar RTS-a Stanislav Veljković dobio je dva glasa, a preostalo dvoje kandidata Olivera Jovićević i Vladimir Palikuća, nisu dobili poverenje nijednog člana UO. Ovakav ishod glasanja predstavlja iznenađenje za mnoge s obzirom na to da je prema našim saznanjima krajem prošle nedelje Bujoševićev izbor bio več gotova stvar.

Upravni odbor raspisao je novi konkurs za imenovanje generalnog direktora RTS-a.

Upravni odbor odbacio je u junu kandidaturu Dragana Bujoševića za generalnog direktora zbog nepotpune dokumentacije.

U užem izboru bili su Vasko Vasović i Marko Milutinović, ali niko od njih nije dobio poverenje Upravnog odbora pa je raspisan novi konkurs.

Bujošević je za generalnog direktora RTS-a izabran 5. maja 2015. godine sa mandatom od pet godina. On je u januaru 2019. godine navršio 65 godina i stekao uslov za penziju, ali Upravni odbor RTS-a odlučio je da Bujošević na toj funkciji bude još šest meseci, a zatim mu u julu te godine produžio ugovor o radu do isteka mandata. Mandat mu je istekao početkom maja ove godine, nakon čega je odlučeno da ostane na funkciji v.d. do izbora novog direktora.

Rok za izbor generalnog direktora Radio-televizije Srbije bio je 20. avgust.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare