Igor Mirovic, Aleksandar Vucic i Milos Vucevic
Igor Mirović, Aleksandar Vučić i Miloš Vučević Foto:Nenad Lazić/Nova.rs

Nova kovid bolnica, za koju je danas postavljen kamen temeljac u Novom Sadu, trebalo bi da bude završena u "vrlo kratkom roku", do 1. septembra, a planirano je da ima 400 kreveta u poluintenzivnoj i 220 u intenzivnoj nezi.

On je naveo da je naročito ponosan na izgradnju bolnica, navodeći da bi smo bili u „kolapsu“ da nije izgrađena kovid bolnica u Batajnici.

„Da je nismo imali gledali bismo slike kakve su danas u Indiji“, rekao je Vučić.

On je rekao da kapacitet nove bolnice, za koju je položen kamen temeljac danas, izuzetno povećava broj kreveta u intenzivnoj nezi na području Vojvodine.

„Novac u budžetu imamo, biće radovi isplaćeni na vreme, ali i radovi da budu u roku, može i ranije“, poručio je Vučić.

Za komunalno opremanje lokacije u delu grada Mišeluk, Grad Novi Sad je iz svog budžeta izdvojio 250 miliona dinara, a odlukom Skupštine grada, Republici je predato više od 25.000 kvadratnih metara gradskog zemljišta na Mišeluku.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je ova bolnica „džoker u borbi protiv korone“ čiji će kapaciteti služiti i kad prodje epidemija, zahvalivši na „liderstvu“ predsedniku države Aleksandru Vućiću.

Svečanosti su, sem Vučevića, prisustvovali i ministri Zlatibor Lončar i Nebojša Stefanović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, kao i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare