Foto:shutterstock

Tanja Obradović je čula da u čačanskoj bolnici samuje "beba leptir", koje su roditelji ostavili. Devojčicu koja je rođena sa epidemiorzom i koja će život provesti uz otvorene rene na koži i česte boleve, niko nije hteo. Za našu heroinu, Tanju, nije bilo prepreka, rešila je da preuzme brigu o bebi i da joj kao hraniteljka pruži svu neophodnu zdravstvenu negu.

Priču o Tanjinoj hrabrosti i humanom činu prenose nam njoj bliski ljudi.

„Ona je samohrana majka, stanuje kao podstanar, ali njoj ne treba pomoć. Za devojčicu se odlučila iz čiste ljubavi. Smatrala je da, uprkos njenoj bolesti, treba da ima topli dom i podršku od ljudi koji je vole“, kaže izvor blizak porodici za Nova.rs.

Prema njegovim rečima, ima tu i velikih odricanja, naročito kada su bolničke terapije u pitanju, ali ovoj divnoj mladoj ženi ništa ne pada teško. Želela je da po svaku cenu pruži maloj N. sve ono što je rođenjem izgubila.

„Interesovala se za nju dok je bila čačanskoj bolnici, bile su tu i procedure koje je trebalo ispuniti da bi postala hraniteljka“, tako je počela ova dirljiva priča o Tatjani i „bebi leptiru“.

Foto:Zoran Lončarević

Ova devojčica je jedna od 35. dece koje imaju ovu bolest u Srbiji.

„Njihov životni vek je u proseku 28 godina. Oni su svi u problemu. Imaju otvorene rane na koži, sluzokoži, teškoće u srastanju šaka i stopala, teško se kreću, trpe velike bolove i u očima, imaju suženje jednjaka. A svi su nadprosečno inteligentni“, objašnjava sagovornik našeg portala šta zapravo znači život sa epidemiorzom .

Kako napominje, Tanji se ovih dana nudi pomoć sa svih strana, ali ona za svoju porodicu obezbeđuje, pa skoro sve.

„Zamolio bih sve ljude i organizacije da se uključe kako bi pomogli deci sa ovom bolešću i njihovim porodicama. Udruženje „Debra“ je zato osnovano, pa apelujem na pomoć i drugima“, kategoričan je on sa željom da se i drugima ukaže mogućnost za pomoć.

Cela bolnica je plakala

Inače, još lane, Čačanka Verica Tolić je objavila i javnosti obznanila priču o tome da je „beba leptir“ dobila svoj dom.

„Sada sam došla iz dečijeg dispanzera . Gužva, čekamo dugo, i taman kad treba da uđemo stiže žena sa malom devojčicom kojoj je pola tela u zavojima. I zamoli me medicinska sestra da ako mogu da ih propustim, da ne čekaju i uđu pre nas. Tako je i bilo. Zadržale su se malo duže“, ispričala je ona.

Ulazim posle toga u ordinaciju, divna doktorka pedijatar, oči joj pune nekako suza, ali opet nasmejana, objasnila je Tolić.

„I u priči, devojčica je beba leptir o kojoj smo svi čuli, koju su roditelji napustili i o kojoj se staralo medicinsko osoblje u Bolnici. Gospođa, koja je dovela devojčicu na kontrolu je sa porodicom preuzela brigu o njoj, i ona više nije u bolnici. Doktorka i ja u toj priči obe pustismo neku stidljivu suzicu, ali od sreće, moje jer od saznja da ona sad ima topli dom i ženu koja je gleda kao rodjena majka. I bolje. Zapitasmo se, kakvo srce ima ta žena! Predivne su, devojčica je preslatka i vidno zadovoljna u rukama žene koja će joj život učiniti mnogo boljim i lepšim“, zaključila je ona.

Inače, mala N.  je rođena pre nepune tri godine u čačanskoj bolnici, ali roditelji su je ostavili na dečijem odeljenju.

Ljubav, briga, podrška i topli dom ne mogu da izleče, ali mogu barem da zavidaju rane sva rane male N. Junakinja naše priče, Tanja joj to pruža u svom domu zajedno sa spostvenom decom i unučićima. U međuvremenu Mala N. uskoro puni tri godine i zna šta je ljubav, iako joj je njeni roditelji nisu pružili.

BONUS VIDEO: Nova S ispred čačanske bolnice nakon nesreće u Ovčar Banji: Dve pacijentkinje dovežene mrtve, tri osobe teško povređene

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare