Foto: Zrenjaninski.com/Privatna arhiva

Pčele ubrajamo među najkorisnija i najvrednija bića na planeti. Ipak, ima i onih kojima takva stvorenja smetaju. Neko je ubrizgao pur penu i uništio pčelinjak porodice Jovanović iz Melenaca kod Zrenjanina.

Kako prenosi sajt zrenjaninski.com, porodici Jovanović uništene su košnice i naneta je velika materijalna šteta.

„Moj suprug Miroslav je sa komšijom išao da obavi neki posao na njivi i došao je do pčelinjaka. On se nalazi u vikend zoni, uz put od elemirske raskrsnice prema Melencima. Imao je šta i da vidi. U sve košnice, a ukupno ih je 62, ubrizgana je pur pena. To je prouzrokovalo uginuće mnoštva pčelinjih društava. Tek nešto malo uspeli smo da spasemo – priča za portal zrenjaninski.com vlasnica pčelinjaka Jela Jovanović, koja je još uvek u šoku.

Da bizarnost bude veća, pur pena se koristi u građevinskim radovima za zaptivanje. Nakon ubrizgavanja se širi.

Foto: Zrenjaninski.com/Privatna arhiva

Jovanovići su slučaj prijavili policiji. Mole i sve one koji možda imaju neka saznanja o ovom slučaju da im dojave na broj telefona 063/702 96 00.

„Ne mogu ni da pretpostavim ko bi ovako nešto uradio. Nismo ni sa kim u sukobu, niti u svađi. A onaj što je ovo uradio nije razmišljao da su i pčele živa bića i da je greh to što čini“, kaže Jela.

Foto: Zrenjaninski.com/Privatna arhiva

Ovaj događaj uznemirio je i korisnike Tvitera.

„Ko bi, zaboga, ovako nešto uradio i zašto?!  Neverovatno zaista…“, pita se jedan tviteraš.

„Kome mogu da smetaju pčele ? Samo opasno bolestan um može nešto ovako da uradi. Pčele su izvor našeg opstanka na planeti, kretenčino“, jedan je od komentara.

Bonus video: 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare