Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

“Umesto da servisiranje i popravku klima uređaja povere ovlašćenim zastupnicima, beogradska vlast je posao dodelila firmi “Klimatronk” iz Novog Sada, čiji je vlasnik Teodor Toša Vulin”, rečeno je iz Centra za lokalnu samoupravu (CLS) za Nova.rs.

Pročitajte još...

Osnivač CLS, Nikola Jovanović za naš portal ističe da zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, pokušava da problem sa klimatizacijom u gradskom prevozu prebaci na na sve, osim na sebe, iako je gradska vlast najodgovornija za toga što su se Beograđani u prethodnom periodu vozili u vozilima bez klime.

“Vrednost ugovora koji je potpisan sa “Klimatronk” je 12 miliona dinara, ali je predviđeno da njegova realizacija može da ide do iznosa od 150 miliona, bez PDV-a. Ovaj posao se pokazao kao katastrofalan i jedan je od ključnih uzročnika nepostojanja klimatizacije u gradskom prevozu”, naglašava Jovanović, apelujući na Vesića i gradsku vlast da, kako kaže, ne zaključuju ovakve ugovore.

“Neophodno je da posao održavanja i popravke klima na vozilima prepuste ovlašćenim zastupnicima”, ističe on.

“Klime se ne servisiraju leti”

Jovanović je objašnjava da se, po pravilu, klime ne servisiraju leti, već posle letnje sezone do početka nove sezone.
“Servisiranje klima je prilično kompleksan posao i tu ne sme da se prave propusti i ugrađuju neodogovarajući delovi. Takođe, vremensko planiranje za servisiranje katastrofalno. Zašto nije ugovorena garancija za servisiranje klima sa penalima”, upitao je Jovanović.

izmene u gradskom prevozu
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Podsetimo, nedavno je Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da je obavljena kontrola rada prevoznika na 57 linija javnog linijskog prevoza u Beogradu. Pri kontroli 201 vozila, u 69 vozila ili 34 odsto utvrđeno je 73 nepravilnosti, od toga: 36 vozača bez uniforme, 16 vozila sa neispravnim klima uređajem (21 odsto), 10 vozila sa neispravnom displej tablom, 9 vozila sa oštećenim sedištima i 2 vozila koja nisu čista, navodi se u saopštenju Grada Beograda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare