Nikola Jovanović Foto: N1

Iako je Grad Beograd u septembru doneo odluku da se boravak dece u privatnim vrtićima subvencioniše sa 28 hiljada dinara, koliko iznosi cena državnog vrtića, iznenada je tu odluku retroaktivno izmenio, na štetu roditelja, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

„Roditelji čija deca idu u privatne vrtiće, neće plaćati samo razliku u ceni u odnosu na državni, već i dodatni iznos za svaki dan koji je dete opravdano odsutno, recimo zbog bolesti“, objašnjava Jovanović.

Dodaje da su najveći gubitnici – roditelji.

„Na ovaj način se nastavlja praksa stvaranja cenovnog jaza između privatnih i državnih vrtića, a najveći gubitnici će opet biti roditelji koji nisu našli mesto u državnom, pa su morali upisati dete u privatni vrtić“, kaže Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Šapić je u septembru obećao roditeljima čija deca idu u privatni vrtić da će Grad nadoknaditi troškove u iznosu od 28 hiljada dinara bez obzira na okolnosti, da bi najnovijom odlukom pogazio to obećanje i roditeljima vratio neopravdane dodatne troškove.

***

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar