Danas, u popodnevnim satima, područje ivanjičke opštine zahvatilo je olujno nevreme praćeno jakom kišom i gradom.

Najviše su pogođena sela Prilike, Katići, Dubrava, Međurečje, Močioci, Rovci i Lisa.

Meštani kažu da je grad veličine jajeta padao više od deset minuta. Oni navode da je pričinjena velika šteta, a od voća i povrća nije ostalo ništa.

Na pojedinim stambenim objektima, jak vetar koji je duvao odneo je čak i crep.

Foto: infoliga.rs

Jako nevreme nosilo je sve pred sobom, a brojna domaćinstva ostala su bez struje.

Obilne padavine odnele su i nekategorisane puteve, a pojedini putni pravci su odsečeni.

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da je u gradonosne oblake ispaljeno 50 protivgradnih raketa, ali da je grad ipak opostošio sela.

Foto: infoliga.rs

„Pretpostavlja se da je pričinjena velika materijalna šteta kako na usevima koji su bili spremni za branje, tako i na putnoj infrastrukturi. Nismo se još oporavili ni od poplava, a sada nas je ponovo zadesila još jedna elementarna nepogoda“, naveo je Mitrović.

Jak grad nije zaobišao ni Čačak, a u popodnevnim satima jako nevreme pogodilo je selo Rakova kao i okolna sela na teritoriji grada Čačka i pričinjena je velika materijalna šteta, kako na poljoprivrenim usevima tako i na domaćinstvima.

Foto: infoliga.rs

Snažno nevreme praćeno sitnim gradom zahvatilo je i opštine Nova Varoš i Kojserić, a grada je bilo i u delovima opštine Priboj gde je kiša pokrenula brojne sitne odrone, pa se vozačima savetuje opreznija vožnja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare