Foto:jagodina.org.rs

Posle javnog insistiranja SSP-a u Jagodini, da građani imaju pravo da znaju koliki je budžet grada i policijskog privođenja dve članice te stranke zbog ‘’širenja panike’’, Jagodina je juče na svojoj zvaničnoj internet stranici, ipak objavila Odluku o bužetu za 2021.godinu. O tome je građane obavestila Katarina Jokić, jedna od privedenih članica, koja je na svom Fejsbuk profilu napisala ‘’Pobedili smo, idemo dalje’’.

PROČITAJTE JOŠ

„Poštovani građani Jagodine, pobedili smo. Na insistiranje i upornim delovanjem GrO SSP, budžet grada je vidljiv i postavljen na sajt, gde mu je i mesto’’, napisala je Katarina Jokić, predsednica Gradskog odbora SSP-a u tom gradu. Podsetimo, Katarina Jokić i Jelena Kostić, funkconerke SSP-a u Jagodini, prošle nedelje objavile su video klip sa stepeništa zgrade Opštine u kojem su zatražile da sednice Skupštine budu javne i da građani imaju pravo da znaju gde se troši novac iz bužeta.

Umesto odgovora gradskih čelnika, usledilo je njihovo privođenje i podnošenje krivičnih prijava za izazivanje nereda i širenje panike. Predsednik SSP-a Dragan Đilas oštro je osudio politički progon svojih članica, pojašnjavajući da u objavljenom video klipu nisu pozivale na nerede, već najavile da će se, kako je rekao ‘’boriti svim pravnim sredsvima’’ da građani znaju gde se troše njihove pare. Đilas je podvukao da je privođenje članica bilo organizovano u režiji gradskog pravobranioca Vladana Petronijevića i najavio podnošenje krivične prijave protiv njega zbog lažnog prijavljivanja i maltretiranja dve žene.

On je ranije za naš portal izjavio da je su pripadnici policije, na kućne adrese članica SSP-a, koje su tražile javnost u radu Skupštine, došli ‘’ maricama i pod punom opremom’’ i naočigled porodice i dece priveli ih na razgovor.

Đilas je najavio da će SSP, kada dođe na vlast usvojiti zakon o lustraciji, te da će svi koji su nezakonito postupali i progonili političke neistomišljenike morati da snose odgovornost, kao i da je pravobranilac iz Jagodine Vladan Petronijević ‘’idealan kandidat’’ za lustraciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar