Ivan Ivanović Foto:Ivan Dinić/Nova S

"Ja zaista ne znam nikoga ko se ne bavi politikom, a ko prolazi kroz ovakvu tiraniju tabloida kroz koju prolazim ja. Mislim da neće biti nikakve reakcije državnih organa, jer ne verujem da bi naši tabloidi smeli tako da se ponašaju, a da nemaju na neki način blagoslov države za takvo ponašanje. U svakom slučaju, treba da se zapitamo da li je normalno da neko iz inostranstva reaguje i brže i efikasnije nego mi, koji živimo ovde, i koji gledamo svakog dana šta se dešava i potpuno smo svesni koliko je to pogrešno", kaže Ivan Ivanović za Nova.rs, komentarišući jučerašnje oglašavanje Reportera bez granica na Tviteru, povodom napada novog ministra za brigu o porodici, Ratka Dmitrovića, ali i prorežimskih tabloida na voditelja.

PROČITAJTE JOŠ

Reporteri bez granica (Internacionalna neprofitna, nevladina organizacija koja sprovodi političko propagiranje po pitanjima koja se tiču slobode informisanja i slobode štampe) oglasili su se sinoć povodom napada novoimenovanog ministra za brigu o porodici i demografiji Ratka Dmitrovića, na novinara i voditelja Ivana Ivanovića, odmah pošto je objavljeno da će zauzeti važnu funkciju u Vladi Srbije.

Naime, Dmitrović je preko društvene mreže Tviter napisao da je Ivan Ivanović poznat kao „čivava“, te „da potpuno neosnovano strahuje od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića“.

Ivanović je na taj tvit samo kratko odgovorio sa „Bravo ministe, srećan početak“.

O ovom napadu izvestili su i Reporteri bez granica na svom Tviter nalogu napisavši da se Ivan Ivanović suočava sa napadom ministra za porodicu Ratka Dmitrovića, jer je kritički nastrojen prema vladajućoj stranci i da se Ivanović nalazi na meti provladinih tabloida koji ga prikazuju kao “lažnog novinara”.

Reporteri bez granica tražili su i od nove ministarke kulture i informisanja Maje Gojković da osudi ove napade.

Ovim povodom pozvali smo Ivanovića, koji je za Nova.rs prokomentarisao reakciju Reportera bez granica.

„Moram da priznam da nisam mnogo iznenađen reakcijom, zato što je to prilično normalna stvar u demokratskim zemljama i u slobodnom svetu. Kada neko prolazi kroz medijsku torturu, kroz koju ja trenutno prolazim u Srbiji, kojoj se zatim priključe i ministri i državni funkcioneri, naravno da to onda izazove reakciju kod normalnog sveta. Žalosno je to što kod nas ne postoji niko ko bi reagovao na ovakav progon“, kaže voditelj i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

„Ja zaista ne znam nikoga ko se ne bavi politikom, a ko prolazi kroz ovakvu tiraniju tabloida kroz koju prolazim ja. Mislim da neće biti nikakve reakcije državnih organa, jer ne verujem da bi naši tabloidi smeli tako da se ponašaju, a da nemaju na neki način blagoslov države za takvo ponašanje. U svakom slučaju, treba da se zapitamo da li je normalno da neko iz inostranstva reaguje i brže i efikasnije nego mi, koji živimo ovde, i koji gledamo svakog dana šta se dešava i potpuno smo svesni koliko je to pogrešno“, objašnjava Ivanović i navodi da je ovo zapravo verovatno i najveći gaf UNS -a.

„Ovo je možda najveća sramota pre svega za UNS, koji ne samo da nije reagovao, nego još i brani državu od medijskih radnika?! Tako da mislim da je ovo generalno jedna sasvim normalna reakcija, koja je verovatno iznenađenje za nas, jer kod nas odavno ništa nije normalno.“

Podsetimo, nekadašnji glavni urednik “Večernjih novosti” i novinar RTS, i od nedavno novi ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović, rekao je “da Goran Vesić u gradu nije nadležan za šintere, te da Ivanović nema razloga da strahuje od njega”.

Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

“Znam da će neki od vas reći da ovo nije nivo, ali moraš ponekad i da otreseš nogu, nakupi”, napisao je u svom tvitu Dmitrović.

Naime, Ivan Ivanović i Goran Vesić već neko vreme imaju javne okršaje, koji su počeli nakon što je voditelj objavio da je zamenik gradonačelnika na letovanje potrošio 80.000 evra, a da je njegova plata samo 100.000 dinara. Ivanović je zatim na svom Tviter nalogu objavio i prihode zamenika gradonačelnika Gorana Vesića do avgusta ove godine, što se njemu očigledno nije dopalo.

Bonus video

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare