Foto: Arhiva

Voditelj i novinar Ivan Ivanović, objavio je na svom zvaničnom Tviter nalogu prihode zamenika gradonačelnika Gorana Vesića do avgusta ove godine, kada se pokrenula tema o njegovom famoznom letovanju, na koje je potrošio novac, koji zapravo i nema, ako se u obzir uzmu njegova zvanična primanja.

Naime, Ivanović je pre izvesnog vremena objavio da je Vesić na letovanje potrošio 80.000 evra, te upitao, odakle zamneiku prvog čoveka Beograda toliko novca za letovanje, kada prima platu od 100.000 dinara.

Nakon ovoga, usledila je salva uvreda na Ivanovićev račun, koje je Goran Vesić „prosipao“ po televizijama sa nacionalnom frekevencijom.

Sada je Ivan Ivanović na Tviteru objavio koliko je tačno novca Vesić potrošio do famoznog letovanja.

Naime, poznati voditelj napisao je „da pihtija prijavljuje imovinu tek od januara 2018.“

„Zvanično, ima samo platu. Evo njegove računice za 2020, do letovanja. Bez hrane i skupe garderobe. Pre 2 dana je na Pinku poklonio 4 drveta, koja koštaju 160.000 dinara. KAKO? Pihtija nema objašnjenje odakle mu novac koji troši“.

Naime, prema računici koju je objavio Ivanović, Vesić je u januaru, februaru, martu, aprilu, maju, junu i julu, primio platu od po 109.000 dinara. Takođe, navedeno je i da je Vesić po odluci suda platio odštetu Draganu Đilasu u iznosu od 200.000 dinara, da je isti toliki iznos izdvojio i za donaciju zdravtsvenim radnicima, te uračunao i račune za stan, koji u proseku iznose 25.000 dinara.

Shodno tome, prihodi Gorana Vesića do 1. avgusta ove godine iznose 763.000 dinara, dok su mu ukupni rashodi do tog datuma 575.000 dinara.

Prema ovoj računici, Vesić je za životne troškove za sedam meseci 2020. godine imao ukupno 188.000 dinara.

„Što bi u Zemunu rekli: Keve mi….madjioničar“, „Nek troši, uskoro će mnogo toga morati da objasni“, „Sve dok se budemo zadovoljavali sa 300 evra mesečno, neko i mnogo manje, oni će se troškariti i smejaće nam se. Na nama je. Snaga je u narodu!“, samo su neki od komentara građana na Ivanovićev tvit o Vesićevim troškovima do avgusta ove godine.

Podsetimo, Ivan Ivanović je na ovu temu govorio za Nova.rs i tada je rekao, „da pita kako Goran Vesič troši novac, zato što je on državni službenik“, te tražio da zamenik gradonačeln ika objansi odakle mu zapravo novac, ali odgovor nikad nije dobio.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare