Ispred Skupštine više desetina ljudi, zaustavljen saobraćaj

Društvo 16. jul. 202021:11 > 22:0814 komentara
Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Na platou ispred Skupštine Srbije večeras se, deseti put zaredom, okupljaju građani, kao i pripadnici raznih političkih partija, a zbog nezadovoljstva režimom i načinom na koji se vlast bori sa epidemiološkom situacijom. Večeras je znatno manje ljudi nego prethodnih večeri, a pad u broju okupljenih može da se primeti od vikenda.

Večeras se na ogradi ispred Narodne skupštine mogu videti fotografije Džoa Bageriste, simbola petooktobarskih demonstracija 2000. godine kojima je srušen režim Slobodana Miloševića, a kojeg smo mogli da sretnemo i na prošlonedeljnim protestima, neposredno pre nego što je preminuo u 77 godini.

Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Novinari portala Nova.rs su iskoristili tu priliku da porazgovaraju sa njim i urade njegov poslednji intervju. On nam je kazao da je na svim protestima od 5. oktobra i da je ključno da se u ovim trenucima pomogne mladima da sruše „ove zlotvore“.

Više desetina okupljenih blokiralo je posle 20 sati saobraćaj u obe trake ispred Skupštine, a među njima su, kao i prethodnih večeri, mogli da se vide Srđan Nogo, Saša Radulović i njihove pristalice.

Posle nekoliko dana zatišja, Novosađani su se večeras ponovo okupili i to ispred policijske stanice u Detelinari, gde su zahtevali da saznaju ko su policajci koji su na protestu tukli dete obolelo od autizma, ali i druge građane širom Srbije.

“Skupli smo se danas zato što je jedno dete koje pati od autizma policija pretukla u Ulici Modene, zato što ni jednu reč o tome nismo čuli od direktora policije Vladimira Rebića ni lokalnih policijskih službenika”, rekao je Nemanja Pantović iz Združene akcije “Krov nad glavom”.

Foto:Nova.rs

 

Iako su protesti u Nišu počeli burno, uz veliki broj demonstranata, zastave i parole, osme večeri se okupilo dvadesetak mladih, pišu Južne vesti.

Za razliku od prethodnih, ove večeri okupljeni građani nisu išlu u protestnu šetnju, već su neko vreme proveli na Trgu kralja Milana.

Foto:Južne vesti/V. Keser

 

 

 

 

Komentari

Vaš komentar