Džo bagerista – poslednja poruka: Zlotvori moraju u zaborav

Podeli:

Ljubisav Đokić, poznatiji kao Džo bagerista, umro je u Beogradu u 77. godini, dva dana pošto je viđen na protestima ispred Skupštine Srbije.

Čuveni bagerista je do samog kraja bio uz svoj narod, borio se protiv aktuelne vlasti, iako je bio na zalasku osme decenije.

PROČITAJTE JOŠ

Đokića svima pamte od pre skoro 20 godina kada je bio „na čelu“ svrgavanja režima Slobodana Miloševića, tokom petooktobraskih promena 2000.

Za vreme pomenutih demonstracija svojim bagerom je probio kordon policije i krenuo na zgradu RTS, zbog čega je postao simbol otpor protiv vlasti.

Džo bagerista je u pre dva dana, 9. jula, viđen na ulicama Beograda – bez bagera. Imao je šta da kaže o vlasti predsednika Aleksandra Vučića i za Nova.rs je objasnio zašto je opet bio na ulicama glavnog grada.

„Od 5. oktobra sam uvek na protestima. Znao sam da ne valjaju, ali narod me nije slušao. Treba ovom mladom narodu pomoći da srušimo ove zlotvore, svi su oni meni isti, da li se zvali radikali, SNS, SPS, DS. Moraju svi da odu u zaborav, neka ovi mladi prave državu kakva im odgovara”, rekao je Džo bagerista za Nova.rs ispred Skupštine Srbije.

Đokić je zaslužio da mu se ispuni velika želja…

Komentari

Vaš komentar