Foto:privatna arhiva

Prosvetna inspekcija obišla je juče po hitnom postupku vrtić koji pokušava da prevremeno raskine ugovor sa majkom dečaka Nauma. Inspekcija će u roku od dve nedelje dostaviti zapisnik koji je sastavljen tom prilikom.

Kako je portal Nova.rs pisao, Naum je rođen kao izuzetno mala beba, zbog čega se javila hipotonija, odnosno nizak tonus mišića, što je dovelo do disharmoničnog kašnjenja u razvoju.

I pored njegovog brzog napretka, ovo je treći vrtić u kom Neum nije dobrodošao, ali njegovi roditelji ne odustaju, te su se, između ostalog, obratili i prosvetnoj inspekciji koja je vrtić obišla, a sve uočene nepravilnosti u radu ove privatne predškolske ustanove biće poznate za dve nedelje.

Nakon pisanja našeg portala, oglasio se i Ombudsman, koji je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada beogradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu.

„Zaštitnik građana je iz medija saznao da se majka deteta obratila prosvetnoj inspekciji jer je privatni vrtić jednostrano raskinuo ugovor ‘zbog nemogućnosti kapaciteta ustanove da nastavi obrazovno-vaspitni rad sa detetom’ i da je to treći vrtić koji isključuje iz aktivnosti ovo dete sa teškoćama u razvoju. Nadležni sekretarijat ima rok od 15 dana da obavesti Zaštitnika građana o svim okolnostima i merama koje je preduzeo u vezi sa ovim slučajem“, objavljeno je na sajtu Ombudsmana.

BONUS VIDEO Gde su nestali silni obećani novi vrtići?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar