Foto:Shutterstock

Tender za izradu dokumentacije za dizajn novog nacionalnog fudbalskog stadiona u Srbiji je poništen, pošto Vlada nije spremna na nove finansijske obaveze zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Kako je danas potvrđeno Insajderu u kancelariji Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) koji je tender trebalo da sprovede, Vlada Srbije ih je obavestila da zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa u ovom momentu nije u mogućnosti da preuzima nove finansijske obaveze, usled čega je tender poništen.

Kancelarija (UNDP) je za potrebe Vlade Srbije 25. oktobra 2019. godine raspisala tender za prikupljanje ponuda za izradu Tehničke dokumentacije za izgradnju novog nacionalnog fudbalskog stadiona. Prethodno je, u junu, Vlada formirala i Radnu grupu za praćenje realizacije projekta „Izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona, sa pratećim sadržajima“.

Za predsednika je imenovan ministar sporta Vanja Udovičić, a za njegovog zamenika ministar finansija Siniša Mali.

Nijedno od ta dva ministarstva mesecima Insajderu ne dostavlja informacije o tome da li je ulaganje od 250 miliona evra, što je svota za koju je Srbija trebalo da se zaduži za gradnju nacionalnog stadiona, opravdano, navodi se na sajtu Insajdera.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar