Foto: Demokratska stranka

Deca “nepodobnih” roditelja iz Pećinaca, čiji su roditelji tvrdili da su izbačena iz vrtića voljom lokalnog poverenika Srpske napredne stranke, vraćena su u vrtić, objavio je portal IN Medija.

Opozicija u Pećincima smatra da je razlog povratka dece u vrtić zapravo pokušaj vlasti Srpske napredne stranke da se iz čitave priče izvuče kako bi javnost zaboravila na sva kršenja Zakona koju je SNS činila u poslednjih godinu dana, piše IN Medija.

„Danas smo saznali da su sa liste čekanja upisana sva deca koja su bila sporna u prethodnih godinu dana. Navodno, kako nam je rečeno, da se radi na proširenju kapaciteta u objektima predškolske ustanove te su se stvorili uslovi da se sva deca vrate u vrtić. Ta tvrdnja nije tačna jer radovi na proširenju kapaciteta u vrtiću ni u jednom objektu nisu započeti, niti se gradi novi vrtić kako je to ranije najavio predsednik Aleksandar Vučić pa i predsednik opštine Pećinci i sam lider pećinačkih naprednjaka Milorad Pantić Luki“, kaže za IN Medija Nikola Mažić, predsednik opštinskog odbora Demokratske stranke.

Mažić kaže da vlast pokušava da se na taj način izvuče iz čitave situacije.

„Oni sada samo pokušavaju da se iz čitave priče džetlmenski izvuku jer je ogroman pritisak javnosti i svih relevantnih institucija u Srbiji na predškolsku ustanovu a poslednji je reagovao i zaštitnik grđana što znači da ne postoji instuticuja koja se bavi Zakonom o obrazovanju ili pravu dece da nije donela odluku o koristi ispisane dece“, kaže ona.

Majke dece iz Pećinaca Jelena Mažić i Jelena Mihajlović obratile su se javnosti prošlog avgusta zato što su njihova deca, kako su rekle, nezakonito izbačena iz vrtića, jer su „obeležena od strane lokalnog moćnika Milorada Pantića Lukija“, inače poverenika SNS-a za Pećince.

Roditelji su tada za N1 rekli da su deca ostala bez mesta u vrtiću jer su članovi njihovih porodica simpatizeri ili članovi DS koji su učestvovali u protestima poljoprivrednika.

***

BONUS VIDEO – Pećinci, mala opština, ali zato veliki problemi za politički nepodobne: Ukazao na neregularnosti na izborima, sada mu ruše legalni prilaz objektu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar