koronavirus grafika
Grafika: Slađana Đermanović/Nova.rs

U Srbiji je u poslednja 24 sata evidentirano još 686 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 14 osoba. Testirano je 11.870 građana, a na respiratorima je 86 pacijenata.

U Srbiji je tokom jučerašnjeg dana evidentirano još 575 zaraženih koronavirusom, a preminulo je još 15 osoba. Testirano je bilo 9.329 građana, a na respiratorima su bila 93 pacijenta.

***

Zbog povoljnije epidemijske situacije, i Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu prelazi u redovan režim rada.

***

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek rekao je danas da četiri miliona doza vakcine protiv korone, koliko je dosad dato građanima Srbije, „daje rezultate“, što se vidi i po manjem broju novoobelelih, ali da pridržavanje epidemijskih mera „nije baš za neku pohvalu“.

Grad Beograd se dobrom imunizacijom približava kolektivnom imunitetu, a uslov za organizovanje nekih koncerata i festivala je da dnevno bude ispod 100 zaraženih i da procenat vakcinacije pređe 50 odsto, rekao je gradonačelnik Beograd Zoran Radojičić.

***
Epidemiolog Zoran Radovnović kaže da moramo da vodimo računa kada se popuštaju mere jer smo se prošle godine opekli. „Mislili smo da je virus izgubio virulenciju i doživeli smo epidemiju za koju će neki morati da snose odgovonost“, rekao je za N1.

Za najave da će od 21. juna biti dozvoljena kolektivna slavlja, ako se vakciniše 50 odsto punoletnog stanovništva, Radovanović kaže da nije ozbiljno izlaziti sa tako čvrstim datumom kada je u pitanju neizvesna situacija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar