Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Uprkos brojnim najavama Ministarstva zdravlja i rukovodstva Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu o rekonstrukciji zgrade Klinike za ginekologiju i akušerstvo, po svemu sudeći rekonstrukcija neće uskoro krenuti.

Direktor UKC Niš dr Zoran Perišić nije mogao danas da odgovori na pitanje novinara kada će obećani radovi krenuti.

„Ginekologiju isto čekam kao i vi. I ja bi voleo da mogu to pitanje da postavim: „Gde je ginekologija“. Obećana je da će biti renovirana i ja zaista verujem u to. Ono što je ministarka zdravlja profesorka Danica Grujičić izgovorila oko opredeljenih sredstava u budžetskom finansiranju to mora tako da bude. U Ministarstvu za kapitalne investicije taj projekat postoji i vredan je oko 900 miliona dinara. I mene interesuje kada će biti realizovan“, izjavio je Perišić na konferenciji za medije održanoj danas u zgradi Klinike za kardiologiju.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Trudnice i porodilje u Nišu godinama unazad žale se na loše uslove u zgradi Klinike za ginekologiju i akušerstvo, a to je potvrdila i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Ona je ranije kazala da je GAK u u Nišu odgovarao standardima iz 70-ih ili 80-ih godina, ali da je sada 21. vek.

Pročitajte još

„Pre dva meseca obišla sam bez najave Ginekološko-akušersku kliniku (GAK) u Nišu i videla sam da su loši uslovi. Sve je dotrajalo je i mora sve da se uredi i spolja i iznutra. O tome sam odmah obavestila i predsednika Vučića, koji je naložio ministru finansija Siniši Malom da nađe novac za rekonstrukciju“, izjavila je Grujičić krajem marta.

Direktor Klinike za kardiologiju i akušerstvo Dejan Mitić takođe je nekoliko puta potvđivao da je rekonstrukcija neophodna.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Nakon rekonstrukcije imaćemo manje kreveta u sobama, umesto tri biće dva kreveta. Biće jedan mokri čvor na dve sobe, odnosno za četiri žene, a ne kao sada jedan mokri čvor na 10 soba. Jedna od neophodnih stvari je i postavljanje roletni na sve prozore gde borave pacijenti, jer sunce sa zapadne strane pravi veliku vrućinu u sobama“, izjavio je Mitić za lokalne medije.

Rekonstrukcija niškog porodilišta prvobitno je najavljena za 2021. godinu, ali je odložena zbog epidemije korona virusa. Onda je najavljena za prvu trećinu 2022. godine, ali do današnjeg dana radovi nisu krenuli.

BONUS VIDEO Dom zdravlja u Titelu se pretvara u seosku ambulantu: Nekada i porodilište, a danas mesto bez pedijatra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar