Đorđe Stanković Foto: Narodna stranka

Predsednik niškog odbora Narodne stranke i poslanik u Skupštini Srbije Djordje Stanković izjavio je danas da za 10 godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu nije sproveden nijedan ozbiljan infrastrukturni projekat u koji je država uložila novac i od kojeg su gradjani imali koristi.

„U niškom porodilištu nema klima uredjaja, tamo je ‘raspad sistema’. Porodilište je poslednji put rekonstruisano 1971. godine. U toj rekonsrtrukciji je učestvovao moj deda koji je bio statičar, a sada moja porodica planira da kupi klime za porodilište“, rekao je Stanković televiziji „Belami“, prenela je Narodna stranka.

Pročitajte još...

Stanković je istakao da je „Južni kolektor“ ključni infrastrukturni projekat za Niš i dodao da se o razvoju grada mora strateški razmišljati 50 godina unapred.

„Nije uradjeno ništa u proteklih deset godina, a projekat ne košta više od četiri miliona evra“, rekao Stanković u duelu sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski.

Stanković je naveo da je kao arhitekta učestvovao u izgradnji 70.000 kvadratnih metara i da su mu dobro poznati infrastrukturni problemi.

„Videćete kako se obavlja rekonstrukcija ulica i infrastrukture kada Narodna stranka preuzme odgovornost za upravljanje Nišom. Pod vlašću SNS-a i Dragane Sotirovski traljavo je uradjena rekonstrukcija Ulica Svetolika Rankovića, koja je otvorena tačno pre godinu dana, 21. avgusta 2021. godine, a onda se ispostavilo da je kanalizacija oštećena i to je slika i prilika načina na koji SNS vodi grad“, rekao je on.

Stanković je naveo i da Gradska direkcija za javni prevoz Niša privatnicima svakog meseca iz budžeta plaća 80 miliona dinara, a da je ranije plaćala 30 miliona.

„Ugovor o javnom prevozu je štetan. Dajete više nego dvostruko više i to direktno šteti gradskom budžetu. Taj novac bismo mogli da uložimo u druge stvari“, rekao je Stanković.

Naveo je da su gradski odbornici SNS-a u Nišu glasali da se vlasništvo niškog aerodroma prenese na Republiku, time i 50 miliona evra koje su Nišlije izdvojile za aerodrom, a da je država potom počela počela da pravi gubitke.

„Najviše koristi je imao prištinski aerodrom kojiim upravlja francuski Vansi, kao i beogradskim aerodromom. To znači da smo se odrekli našeg aerodroma u Nišu u korist aerodroma u Prištini“, rekao je predsednik niškog odbora Narodne stranke.

Stanković je naveo da se grad odriče medjunarodnog džez festivala Nišvil „zbog šest miliona dinara“, dok država istovremeno iz budžeta „za tehno muziku na Egzitu daje bar 200 miliona dinara“.

Poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbije ocenio je da je Akva park projekat za koji bi trebalo pronaći investitora, a ne da grad iz budžeta daje dve milijarde dinara, odnosno 18 miliona evra.

„Gradska vlast kaže da je budžet Niša od 13 milijardi dinara ozbiljan budžet, ali dok ne dođemo do 30 milijardi dinara kao Novi Sad, ne može se govoriti o ozbiljnom budžetu“, rekao je Stanković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar