Foto: Privatna arhiva

Sara ima 2 godine 7 meseci i dijagnozu tuberozna skleroza. Kao posledica bolesti na njenom mozgu trenutno ima 17 tumorskih promena. Glavna karakteristika ove dijagnoze je neizvesnost. Neki požrtvovani ljudi su rešili da joj pomognu, pa je vikend pred nama prepun šasni da budete humani i donesete barem malo izvesnosti u Sarin život.

U Subotu će u organizaciji fondacije Rodoljublje, na Vidikovcu – ugao Kneza Višeslava i Pilota Mihaila Petrovića, biti održan humanitarni bazar za Saru.

Tokom prošlog meseca Sara je bila u veoma kritičnoj situaciji. Neophodno je da se, što je ranije moguće prikupi iznos koji je potreban, kako bi ova devojčica otputovala u Hjuston, gde će se obaviti dodatni pregledi i preko potrebna operacija. Veliki broj izlagača je u ponudu uvrstio široku paletu proizvoda. Naši sugrađani imaće priliku da pazare odeću, obuću, posteljinu, igračke, vaučere, razne đakonije, ulaznice za luna park… čestitke i cveće za 8 mart… pa čak i prevozna sredstva po nižim cenama od standardnih.

Maraton za Saru

Foto: Facebook/Leuka

Loznički maratonac Aleksandar Kikanović će u nedelju trčati humanitarni maraton za Saru. Aleksandrova želja je da ovim maratonom podstakne sve, koji to mogu, da pomognu ovoj devojčici. Neumorni humanitarac i sportista Aleksandar će prisustvovati liturgiji u 09:00 h u Crkvi svete Petke u Rušnju. Nakon toga trčaće oko 20 kilometara do Hrama Svetog Save na Vračaru.

Aleksandar je odabrao da krene iz Crkve Svete Petke jer Sara trenutno boravi u Rusnju, u kući u kojoj je njena mama odrasla. Iz dva razloga. Prvi je – Sarin tata radi u Covid sistemu u zemunskoj bolnici. Radi njene bezbednosti, njen tata se izolovao od svoje devojčice. Drugi je – podrška mamine porodice. Sara svakodnevno doživljava veći broj epi napada. Neophodno je da jedan par očiju konstantno, 24/7 h, bude uperen u nju. Ona može da oseti kada napad krene, ali ne može to nikome da kaže. Sara zna da kaže samo: mama i tata. Nakon operacije to će se promeniti.

U nedelju će ispred hrama biti postavljena kutija za donacije . Podršku možete pružiti i uplatom na broj računa fondacije, sa fotografije, ili slanjem Sms poruke 948 na 3030.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar