Foto: Twitter/Nemanja Ugresic

Bajker velikog srca, Nemanja Ugrešić iz Beograda, koji je od ranije postao poznat široj javnosti po prodaji svojih motora za lečenje bolesne dece, ponovo se oglasio na Tviteru. Sada ima novu akciju. Pošto je skupljen novac za svu bolesnu decu sem za Olivera, rešio je da proda još jedan motor i novac uplati na njegov račun.

Jednogodišnji Oliver Pal Gajodi, kao i mala Minja Matić i Anika Manić, boluje od spinalne mišićne atrofije. Dok je za njih novac sakupljen i one lečenje nastavljaju u inostranstvu, za lečenje malog Olija nedostaje još novca.

„Skupljen je novac za svu decu sem za Olivera tako da… Prodajem Hondu CX500. Cena je 10.000 evra. Novac na Oliverov račun, kod mene po ključeve i motocikl. Molim za RT“, napisao je Ugrešić na Tviteru.

Ugrešić je još ranije došao na ideju da proda jednu od svojih „ljutih mašina“ koja je izašla iz njegove radionice. Novac koji je dobio za Jawu 350 sa pređenih 1660km, uplaćen je račun male Sofije Markuljević koja boluje od retke bolesti – spinalne mišićne atrofije (SMA)

Motor je uspeo da proda i to ne jednom, već dva puta. Prvi kupac se odrekao motocikla kako bi sakupili više novca, pa je motor prodat i drugi put, a novac je legao na Sofijin račun.

Ovaj humani bajker, koji se bavi preradom starih motocikala u svojoj radionici, u akcijama sličnog tipa učestvovao je i ranije.

U oktobru je ponovio još jednu.

„Od mene moja ljubav i prvi projekat CX500 za Minju, Lanu i Olivera. Idemo opet. Prodajem moj prvi projekat koji najviše volim za njih troje. Cena 9999 evra(svakome po 3333). Pare na njIhove račune, kod mene po ključeve i papire. Dok garaža živi, živeće i deca“, napisao je Nemanja u objavi.

Ovi njegovi gestovi napravili su pravi „bum“ na društvenim mrežama, a brojni tviteraši su za njegovu humanost imali samo reči hvale.

„Bravo majstore“, „Dubok naklon“ „Svaka čast. Ovoj zemlji treba dobrih ljudi“, samo su neki od oduševljenih komentara tviteraša.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare