Renato Grbić Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Renato Grbić, naširoko poznat po spasavanju preko 30 davljenika iz Dunava, govorio je o svojim iskustvima u prethodnih 20 godina. Renato se prisetio i kako je izgledalo njegovo prvo spasavanje osobe iz Dunava.

“Bilo je to pre 20 i nešto godina kada sam se sa bratom od strica vraćao sa pecanja. Vraćajući se ka Pančevačkom mostu nešto je palo u vodu. U pitanju je bio momak tada mojih godina koga smo posle kraćeg ubeđivanja uvukli u čamac“, opisao je Renato tokom gostovanja u emisiji RTS-a.

Kako kaže, sva spasavanja u kojima je učestvovao bila su iz čamca jer, kako kaže, bez obzira na to koliko ste dobar plivač, to je jedina šansa da se stigne do osobe koja skoči u reku da se spase, zbrine i utopli do dolaska hitne službe.

Ipak, prilikom spasavanja dolazi I do neprijatnih situacija, jer neki od ljudi ne žele da budu izbavljeni, a mnogi koji su izbavljeni iz Dunava, nisu se više javljali Renatu.

„Zahvalnost mi ne treba, jedino bih voleo da ih posle vidim, da popričamo o problemima zbog kojih su se odlučili na takav korak. Ali samo dve osobe su se kasnije javile. Dve devojke, jedna me je zvala i na svadbu, dobila je i dete. Druga je devojka koja je skočila sa nepunih 16 godina, i ona se javlja, dolazila je sa majkom. I niko više“, kaže Renato.

Grbić kaže i da je i sam dva puta mogao da se udavi u reci.
„Uvek se uči o životu na reci, ona mora da se poštuje. Dunav ne prašta bez obzira na iskustvo… I ja sam zbog brzopletosti bio u situaciji da se udavim par puta“, rekao je u razgovoru za RTS Renato Grbić.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar