Nenad Periš, otac nestalog Mateje Periša. ĐURO I NENAD PERIŠ, Nenad Periš o novim saznanjima o nestalom Mateju, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Nenad Periš Foto: Nova S

Nenad Periš, otac nestalog Mateja Periša, na 15. dan potrage sastao se s ministrom unutarnjih poslova Aleksandrom Vulinom, i drugim vodećim ljudima srpske policije, te su svi zajedno čamcem žandarmerije obišli i područje oko Velikog ratnog otoka.

Osim sa vodećim ljudima srpskog MUP-a, Nenad Periš razgovarao je i sa roniocima koji učestvuju u potrazi za njegovim nestalim sinom i dobio je uveravanja kako će potraga biti nastavljena jednakim intenzitetom.

Nakon što se pojavila informacija da je Matej poslednji put komunicirao sa svojom prijateljicom, inače Splićankom (podaci poznati redakciji) koja je u noći kad je nestao takođe bila u Beogradu, Nenad Periš je novinarima Jutarnjeg rekao:

„Ona mi je rekla da je te večeri Matej pokušao da stupi sa njom u kontakt, jer je videla da ima propušten poziv. Naime, ja sam nju sreo na ulici ispred sedišta beogradske policije pre desetak dana. Bio je to slučajni susret i ona mi je tada kratko rekla da se Matej i ona nisu čuli, ali da je imala njegov propušten poziv. Ali, to je bilo pre 23 sata kada je on bio spojen na WiFI mrežu i kad je bila zabeležena njegova zadnja aktivnost na WhatsAppu“ rekao je Nenad Periš.

Devojka, koja je takođe radila na organizaciji izleta, dugo poznaje Mateja, kao i njen brat, koji inače nije bio deo Matejevog društva sa kojim je bio u Beogradu. Verovatno je Matej, s obzirom na to da je ona bila u Beogradu, pokušao da stupi sa njom u kontakt, pretpostavlja Nenad Periš.

Kad je pak reč o uslovima potrage, kaže kako se osim priobalnog dela Velikog ratnog ostrva, koji je na suprotnoj strani obale na kojoj je ispod tvrđave Kalemegdan na Savskoj promenadi smeštena tzv „Beton hala“ sa restoranima i noćnim klubovima, pretražuje i obalni deo i područje samog ostrva. Zasad bez rezultata, a Nenad Periš kaže da ima brojnih naplavina drveća, što otežava potragu.

Međutim, vreme je nešto toplije i to bi možda u narednim danima moglo ići u prilog policijskim i žandarmerijskim snagama koje učestvuju u potrazi. Osim na području ušća Save u Dunav, Velikog ratnog otoka, potraga je usmerena i nizvodno Dunavom, a za Matejem Perišem tragaju i susedne policijske uprave. Posredstvom Interpola obaveštene su i susedne države u vodotoku Dunava.

BONUS VIDEO: Nenad Periš o novim saznanjima o nestalom Mateju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar