Nenad Periš o novim saznanjima o nestalom Mateju
Foto: Nova S

Otac Mateja Periša, Nenad ekskluzivno za Među nama kaže da ne vreruje da je na snimku u reci njegov sin. Ujedno i moli da ga mediji na dan, dva ne kontaktiraju.

Autor: Đuro Svilar

Nakon hrvatske policije koja je jutros sazvala pres konferenciju i saopštila nekoliki činjenica, dobili smo i saopštenje srpske policije gde u snimku koji traje 10 minuta možemo pratiti rekonstrukciju, kako kažu, kretanja vašeg sina. Kako gledate na činjenicu koju je iznela srpska policija ?

„Nisam iskreno pogledao, ali znam otprilike, jer sam bio u razgovoru sa srpskom policijom. One informacije što sam ja od njih dobio, pretpostavljam da je to ono što su pokazali i to je nekakav logična sled, koji se temelji na snimcima sa video nadzora. Na tim kamerama se vidi kad Mateja prolazi, s tim da ono što bi meni bilo interesantno, ali to očito nije bilo moguće, jer očigledno ne postoji ta snimka a to je sam izlazak iz lokala, odnosno taj prvi događaj koji se događao znači pre nego što je primećen u ovoj ulici gde on trči“ kaže Periš i dodaje:

„I taj dolazak do reke, gde opet nemamo, zbog tehničkog razloga, zbog ugla snimanja nemamo video koji govori o ulasku Mateja eventualno u vodu, odnosno do preskakanja ograde koja se nalazi na tom prostoru. Mene interesuje u konačnici gde je Matej, odnosno u bilo kakvom obliku gde je Matej. Nemamo taj odgovor“.

Šta vam govore informacije koje dobijamo od hrvatskog MUP-a ?

„Ja sam dobio informacije od njegovih prijatelja da su oni kada su videli, a ta panika se polako dizala nakon što su primetili prvo da ga nema u lokalu, kada su ga tražili po lokalu, pa kada su našli njegovu jaknu, pa onda kad su videli da ga nema u apartmanu koji su iznajmili, oni su otišli u policiju i rekli da im nedostaje prijatelj, međutim, zbog, kako su mi rekli, protokola koji je potreban da prođe određeno vreme do prijave nestanka osobe i zbog toga što su oni, možda, očekivali da je negde otišao i oni su od policajca dobili popis bolnica, otišli na te adrese i proveravali, a onda popodne kada su stupili sa mnom u kontakt i pitali šta da rade ja sam rekao molim vas otiđite odmah u policiju i prijavite nestanak. Sad možemo govoriti šta se moglo napraviti ujutru od 9 ali mislim da je to irelevantno, jer mislim da je prijava napravljena i da su oni odradili posao onako kako je trebalo“.

Ono što ste vi na samom startu tvrdili, da na tom snimku gde neko ili nešto pliva, da to nije vaš sin. Da li ostajete pri toj tvrdnji?

„Ja ne verujem da bi moj sin s obzirom na njegovo ponašanje putem, na kontake sa taksijem, na reakciju zaustavljanja taksija i sve to skupa, napravio nešto tako iracionalno da bi hotimično htijući ušao u Savu. Da li je on u Savi bio to ćemo tek videti. Smatram da on hotimično nije ušao u Savu, mogao se skliznuti, moglo se nešto drugo dogoditi, taj prostor je dovoljno širok. Mi vidimo Mateja na jednom mestu gde je široko, da li je moguće da tu postoji još neko, ja to ne znam“. 

Evo trinaesti je dan, kakve su vam misli trinaestog dana ?

„Ne znam šta bih vam na to rekao. Teško je, teško j , teško je bezgranično. Sve ono što misliš ne možeš naći odgovor. Znam da je vreme pokretno, znam da je puno vremena prošlo, nada me ne napušta. Je li to jedan odsto, pet odsto, nemojte me pitati“.

Pogledajte prilog iz emisije „Među nama“:

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija kretanja nestalog Splićanina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare