JKP Gradska čistoća, Marko Popadić, Slaviša Kokeza
Foto: Nova.rs/Printscreen/YouTube/Kosovo Online/TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Potpredsednica Gradskog odbora Beograd Stranke slobode i pravde Ana Gođevac navela je danas da su u JKP Gradska čistoća stigli tableti koji su plaćeni, kako ističe, 30.000 evra po komadu i da na njima navodno ne radi softver.

„Famozni tableti koji su plaćeni čak 30.000 evra po komadu danas su stigli u sektor ‘cipelići’ Gradske čistoće. Ono što ove tablete čini ‘još vrednijim’ je činjenica da ni na jednom ne radi softver, zbog koga su tableti i kupljeni“, navela je Gođevac u pisnaoj izjavi.

Ona je istakla da je Gradska čistoća platila tablete Lenovo model TOM10 FHD PLUS sa futrolom i softverom u ukupnoj vrednosti od, kako ističe, 150 miliona dinara od konzorcijuma na čelu sa „Kokezinim Prointerom“.

„Pod pretpostavkom da imate uređaj koji radi i sami možete proveriti da je redovna maloprodajna cena ovog modela oko 200 evra. Pretpostavljamo da je onda onaj ostatak od 29.800 evra vrednost softvera, koji, za te pare, ne radi i futrola, koje nisu ni isporučene. Da sve ovo zbilja počinje da poprima scenario Monti Pajtona govori i odgovor rukovodstva na pitanje radnika šta da rade sa tabletima koje ne mogu da koriste – ‘Ništa. Nosite ih kući’. Šta bi onda bio cilj ove nabavke uopšte? Nije jasno, a neće ni biti sve dok je ova gradska vlast na čelu Beograda“, navela je Gođevac i dodala:

„Zato već 3. aprila svojim glasom možemo zaustaviti ovo sada već nadrealno pljačkanje svih nas.“

Podsetimo, ranije ove godine Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”, otkrio je u intervjuu za Nova.rs afere koje se dešavaju u JKP Gradska čistoća na čijem čelu se nalazi istaknuti naprednjak Marko Popadić.

Poslednja u nizu je bila nabavka tablet računara čija je cena po komadu bila 32.000 evra, iako je prijavljen drugi iznos, a nabavka je išla preko firme Slaviše Kokeze koji je bio saslušan zbog povezanosti sa Veljkom Belivukom.

„Uređaji su uzeti da bi bili kao pomoć odeljenju koje se zove ‘cipelići’. Tu svi rade po kazni, odnosno, tu su svi oni koji su se zamerili Popadiću. Njihov posao je da idu od radnje do radnje, da im nude usluge Gradske čistoće, i to idu peške, zato su prozvani „cipelići“. To je veoma težak i degradirajući posao, jer svi plaćaju izbacivanje đubreta preko Infostana. U toj grupi ima i bivših upravnika. Dakle, za tu grupu su nabavljeni ti tableti, kao da njima pomognu. Nabavljeno je 50 uređaja, a u „cipelićima“ ima 150 ljudi. Šta je sa ostatkom? Drugo, niko ne ume ta koristi te programe“, istakao je tada Željko Veselinović.

Bonus video – Borović: A šta je sa predmetima Hrkalović, Kokeza i Prisluškivanje?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar