Optužen teniski klub.

Jedna objava na Instagramu izazvala je pravu buru u Nišu, zadala veliku glavobolju rukovodstvu teniskog kluba „Radnički“ i zaposlila nišku policiju da bi se nakon provera navoda na ovoj društvenoj mreži ustanovilo da se radi o neslanoj šali, ali možda i o zlonamernom gestu.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Za sada nepoznati autor video klipa, koji su mnogi podelili, indirektno je optužio niški teniski klub za krađu kaldrme sa niškog keja u blizini Jadranske ulice gde se nalazi njihovi tereni. Uz snimak, postavljeno je pitanje gde je nestala, ko je ukrao, zašto baš na tom mestu, kako da niko ništa nije video i kome treba tolika kocka. U nastavku klipa snimljen je teren teniskog kluba „Radnički“ te nizovi kocki postavljeni preko belih linija.

Komentarišući to što se suočio sa ovakvim optužbama, te što su mu na vrata zakucali novinari ali i policija, Dragan Gocić, predsednik Skupštine kluba kaže da je najblaže rečeno, iznenađen ovakvim sledom događaja.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Tu objavu video nisam a za nju sam saznao zahvaljujući poseti policijskih službenika Policijske stanice „Crveni Krst“. Ne znam kako je nekome uopšte palo na pamet da nestanak tih kocki sa nišavskog keja poveže sa nama. Mi tu kocku ovde imamo više od 30 godina, dobili smo je od donatora firme „Južna Morava“ koja je i napravila teniske terene ali i ovu kaldrmu na kojoj sada stojimo, od Jadranske ulice“, priča Gocić.

Pročitajte još:

Objašnjava da teniski klub kocku koristi kako bi zaštitio teren od vremenskih neprilika u zimskom periodu.

„Imamo ih gomilu tamo kod tvrđavskog bedema. Zimi je postavimo da zaštitimo linije, a s proleća je sklanjamo. Ovo što sam danas čuo zaista me je zaprepastilo, razumem da građani misle o dobrobiti svoga grada ali na taj način ne treba nanositi štetu našem klubu. Zaista nije u redu da nas optužuju da krademo kocke i da nam na taj način kaljaju ugled“, zaključio je Gocić.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Miodrag Marjanović, zamenik predsednika kluba potvrdio je Gocićeve navode i zajedno su odveli novinare do gomile kocki sa koje, kako ističu, potiču i one koje svake godine postavljaju na teniske terene.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

„Nemam pojma ko je to napisao, ali to je laž, prevara, ne znam kako to više nazvati. Sinoć sam to video, poslao mi je čovek koji kod nas igra tenis, shvatio sam da ispada da smo mi uzeli kocku. To zaista nije u redu, ne znam ko je nas mogao povezati sa tim nestankom kocke“, rekao je Marjanović.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

A da kocke zaista nema uverio se i novinar Nove, ali prema svedočenju Nišlija, nije nestala ovih dana već postepeno, godinama. Prema nekim tvrdnjama, deo je ispario tokom radova a deo su odnele i obesne Nišlije. Pokušali smo da informaciju o sudbini kamenih kocki sa niškog keja dobijemo u Direkciji za izgradnju grada ali nam je direktor kazao da je na kolegijumu i više se nije javljao na telefon.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

***

Bonus video: Amonijak Nišavom stigao do Niša – kako kad ga „nije bilo“ u vodi kod Pirota?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar