Foto: WR7 / Shutterstock, printscreen Instagram/podizanje_svesti

Već duže vreme sa niškog keja nestaju kocke.

U Nišu ovih dana vlada prava misterija – na keju već duže vreme ima sve manje kocki i nije poznato ko ih krade i zašto.

Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Na društvenim mrežama kruži video koji je objavljen na Instagram profilu podizanje_svesti koji prikazuje niški kej i šetalište na kom je sve više blata.

„Ko je ukrao kocku? Zašto samo sa ove strane? Kako niko nije video? I kome treba toliko kocka?“, samo su neka od pitanja koja muče autora ovog snimka.

Na teniskim terenima koji se nalaze u blizini mogu se videti kocke koje su naslagane na linije, međutim iz teniskog kluba kažu da su ih dobili još pre 30 godina.

Predsednik kluba Dragan Gocić objašnjava za južne vesti da su kocke koje zbunjuju građane još pre više od 30 godina dobili od donatora, tadašnje firme “Južna Morava” koja je rekonstruisala Jadransku ulicu u kojoj se klub nalazi.

Foto: Printscreen Instagram/podizanje_svesti

Takođe je objasnio da obeležavanje terena kockama nije nikakva novina i da to praktikuju svake zime kako bi zaštitili teniske linije.

„Kocku koristimo u zimskom periodu da bi mogli da zaštitimo linije i onda je stavljamo preko. U proleće je sklanjamo i stavljamo u funkciju teniske terene“, kaže Gocić.

Pročitajte više

Nakon snimka koji je postao viralan, policija se uključila u ceo slučaj i počela sa saslušavanjem svih aktera.

Mnogi su na društvenim mrežama komentarisali kako ovde svako može da ide okolo i uzima šta hoće.

Pročitajte više

„Sve kocke idu u Beograd“, „Svašta sam video ali ovo premašuje dosta na listi“, „Dobro je gde živimo, ovo je čak lagano“, glase neki do komentara.

***

Bonus video: Tajno preslažu kocke na Trgu Republike

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare