Novi Pazar reka Raska
Reka Raška najzagađenija u toku kroz Novi Pazar Foto:Nova.rs

Povodom kako navode organizatori ekološke katastrofe koja je izazvana višednevnim izlivanjem mazuta iz JKP Gradske toplane, građani Novog Pazara najavili su da će održati protest u nedelju u 16:00 na platou pored reke Raške u centru Novog Pazara.

Organizatori ovog događaja su u svojoj najavi protesta okačili i svoje zahteve, a glavni njihovi zahtevi su da se hitno zaustavi izlivanje mazuta u reku Rašku i da nadležne službe preduzmu sve potrebne mere da bi sprečili sva buduća zagađena reke Raške ali i drugih reka koje protiču kroz Novi Pazar.

Organizatori protesta takođe zahtevaju da Zavod za javno zdravlje u Novom Pazaru kao nadležna zdravstvena ustanova, izda izveštaj o uticaju pomenute ekološke katastrofe na zdravlje ljudi kao i da se brzo pokrenu odgovarajući postupci protiv lica odgovornih za dosadašnju ekološku katastrofu nastalu izlivanjem mazuta u reku Rašku i to u samom centru grada kao da  lica odgovorna za ekološku katastrofu budu hitno smenjena odnosno razrešena sa svih funkcija koje obavljaju.

PROČITAJTE JOŠ

Podsećanja radi, nakon što su građani na društvenim mrežama uzbunili javnost o izlivanju nafte u reku Rašku u samom centru Novog Pazara. Nakon više dana istrage šta je uzrok zagađenja reke Raške, kojom je tekla crna tekućjna, pripadnici nadležnih inspekcijskih službi uspeli su da lociraju i pronađu zagađjivača. Inspekcijske službe utvrdile su da je usled nevremena koje je prethodne nedelje zahvatilo Novi Pazar došlo do mešanja vode i mazura u sistemu JP Gradska toplana Novi Pazar i izlivanja iste mešavine u sistem kišnice.

BONUS VIDEO: Ekološka katastrofa na drinskom jezeru – Mali Zvornik

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar