Građani Mladenovca najavili blokadu saobraćaja u 18 sati

Društvo 04. jul. 202112:02
Podeli:
Foto:promo

Građani Mladenovca koji danima nemaju vodu, najavili su za večeras od 18 sati protest prilikom koga će biti blokiran saobraćaj u ovoj beogradskoj opštini.

Na društvenim mrežama građana ove opštine objavljeno je da će skup početi u 18 sati na parkingu TCM-a. Kada je reč o zahtevima protesta, građani poručuju da žele hitan sastanak sa predstavnicima izvršne vlasti, te najavljuju da će oni formirati svoju delegaciju kako bi razgovarali o gorućoj temi u Mladenovcu.

Kada je reč o konkretnim zahtevima, Mladenovčani traže „akutno“ rešavanje problema snabdevanja vode, tj da dođe 50 cisterni dnevno iz Beograda koje bi punile sistem vodovoda. Što se tiče drugog zahteva, oni traže da se ovaj problem reši i dugoročno, tj da se ubrza izgradnja dodatnih bunara, te da se proširi infrastruktura.

Građanin Mladenovca Stevan Vlajić rekao je nedavno u izjavi za Nova.rs da će blokada biti održana, te da je neophodno da vlast i delegacija iz Mladenovca sednu za sto kako bi pregovarali.

„Oni treba da dođu u Mladenovac da se reši ovaj problem. Mi ćemo napraviti našu delegaciju za pregovore i pozivamo ih da dođu. Dok se dugoročno ne reši problem vodosnabdevanja, tražimo 50 cisterni vode svakog dana u Mladenovcu. Ukoliko naši zahtevi za razgovorom ne budu urodili plodom, te ukoliko ne sednemo da pregovaramo, ponovo ćemo blokirati put, a može se očekivati i dalja radikalizacija protesta“, poručio je tada Vlajić.

Mladenovac protest zbog vode
Mladenovac protest zbog vode Foto:Privatna arhiva

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će problem vodosnabdevanja u Mladenovcu biti rešen najkasnije do 2025. godine.

„Podavalska naselja beogradskih opština Grocka i Mladenovac bez vode su i više od 12 sati dnevno. Cisterne sa vodom raspoređuju se po prioritetu, a zbog nenamenskog trošenja, kako tvrde nadležni, potrošnja je veća dva do tri puta. Izgradnjom vodovoda Makiš–Mladenovac, problem snabdevanja vodom biće rešen najkasnije do 2025. godine“, kazao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Goran Vesić Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIC/

Podsetimo, Nova.rs već je pisala o problemima građana Mladenovca i snabdevanja vodom u ovoj beogradskoj opštini. Građani su već izlazili na ulicu, te jednom blokirali grad, sa namerom da gradu skrenu pažnju na značaj njihovih problema.

Problem meštana Mladenovca sa nestašicom vode traje već godinama unazad. Kako tvrde meštani, na sve žalbe od nadležnih stigao im je odgovor: „Dobićete vodu kada padne kiša“.
Prošle nedelje, kada su nastupile najveće vrućine, čak nedelju dana bili bez vode, zbog čega su provo počeli da organizuju protesna okupljanja koja nisu urodila plodom, da bi se odlučili na blokadu saobraćajnica.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar