Zoran Gojković i Branislav Tiodorović Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/bs

"U privremenim bolnicama na sajmovima u BG, NS i NI niko nije čekao duže od 20 dana na rezultate, trajanje procedura se računa od testiranja a ne od ulaska u bolnice", izjavio je dr Zoran Gojković.

Sekretar za zdravstvo Vojvodine dr Zoran Gojković demantovao je danas tvrdnje grupe pacijenata koji se nalaze u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu da su na rezultate testiranja čekali 20 dana.

„U tri privremene bolnice smeštaju se samo pacijenti koji na PCR testu imaju dijagnostikovano prisustvo koronavirusa. Tamo nema pacijenata koji nisu zaraženi“, naglasio je Gojković, i dodao da je procedura ista za sve koji se upućuju u sajamske kapacitete.

„Nakon 10 do 14 dana od potvrđivanja prisustva virusa radi se prvo kontrolno testiranje. Nakon toga, ukoliko je tekst negativan, u roku od 24 do 48 sati radi se novo testiranje.

Ako je i tada negativan, smatra se da može da napusti bolnicu ili privremenu izolacionu bolnicu. Dužan je da u kući provede još 21 dan, da bi se nakon kontrole infektologa mogao smatrati izlečenim.

Dakle, i oni smešteni na Beogradskom sajmu treba da znaju da se procedura poštuje od trenutka kada su testirani, a ne kada su ušli na Sajam“, izjavio je Gojković.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram