Foto: Nova.rs

U Srbiji je juče ponovo registrovano više od 5.000 zaraženih koronom, preminulo je 37 pacijenata. Ipak, čini se da je potreba za kupovinom nadjačala predostrožnost i strah od zaraze. O tome svedoče redovi i gužva u Lidlu.

I dok iz bolničkih crvenih zona stižu upozorenja o punim kapacitetima, izgleda da takve alarmirajuće poruke nemaju mnogo uticaja.

Maske su tu, ali u prodavnici retki vode računa o preporučenoj distanci.

Foto: Nova.rs

Gužva je unutra, ali i ispred prodavnice na Novom Beogradu. Više bismo voleli da takve gužve vidimo u redovima za vakcinaciju.

Slična situacija je i čačanskom Lidlu, gde su od jutros gužve ogromne, a potrošači, iako nose maske ne poštuju prostornu distancu.

Foto: Nova.rs

Svi sa kojima smo razgovarali nemaju bojazan od zaraze koronavirusom, a mnogi od njih su se i vakcinisali.

Prema rečima Pavla Jelesijevića iz Čačka slika u ovom trgovinskom objektu je zapravo ogledalo društva u kome živimo i kompletnog državnog aparata.

„Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji narod je požurio da opustoši rafove Lidla. To su preduge kolone ljudi koji ne poštuju rastojanje, a država je onemogućila rad ugostiteljima, skroz su blokirani, finansijski uništeni dok marketi beleže rekordne posete“, ocenio je za Nova.rs.

Ako ovako izgleda u Lidlu radnim radima, pribojavamo se scena tokom predstojećeg vikenda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare