Ekoloski protest Ustanak za opstanak
Ekološki protest Ustanak za opstanak Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

"Ekološki ustanak" saopštio je danas da ukoliko krene mehanizacija Rio Tinta ka Gornjim Nedeljicama da će onda ova grupacija proglasiti, kako tvrde, opštu mobilizaciju.

„U subotu smo obećali, ako krene ta prokleta mehanizacija Rio Tinta i Aleksandra Vučića ka Gornjim Nedeljicama, proglasićemo opštu mobilizaciju. Blokiraćemo sve pristupne saobraćajnice ka Dolini Jadra. Računajte s tim svi Vi koji ste to naumili“, naveo je „Ekološki ustanak“.

Oni su poručili da oni „svoja obećanja ispunjavaju“.

„To što Angela Merkel merka srpski litijum i to što je odlazeća kancelarka izabrala litijum kao jednu od glavnih tema prilikom jučerašnjeg oproštajnog govora u Beogradu, jasno govori kolika je snaga ‘Ekološkog Ustanka’ i onolikog broja ljudi koji je u subotu izašao na ulice i sa druge strane, kolike su sile navalile na na dolinu Jadra i čitavu Srbiju“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da litijum važan za buduću mobilnost i dodala da je ta država zainteresovana za eksploataciju litijuma u Srbiji.

„Ako se interesuje ceo svet, onda se interesujemo i mi. Imamo veliki broj investicija u oblasti auto-industrije, upravo i u Srbiji i svi znamo koliko je važan litijum za buduću mobilnost i baterijske ćelije. Stoga je to bila tema naših razgovora“, rekla je Merkel na konferenciji za novinare u Beogradu nakon bilateralnog sastanka sa predsednikom Srbije.

Merkel je istakla da Srbija tu ima nešto što zaista vredi, ali da postoji zabrinutost da li će eksploatacija vršiti sa ekološkim standardima.

EU ima tu dobre standarde, poručila je tom prilikom Merkel.

Bonus video – Merkel: Nemačka će dati pola miliona evra za Srbiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare