Protest ispred Vlade Srbije, ekološki ustanak, ekologija, protest protiv Rio Tinta, Rio Tinto
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Savez ekoloških organizacija iz cele Srbije (SEOS) najavio je nove proteste za 3. januar, nakon što je predsednik Aleksandar Vučić podvukao da projekat Jadar neće biti ukinut.

Iz SEOS-a navode da je iz izjave Vučića jasno da projekat neće biti ukinut, te da će ponovo ostati bez dogovora.

„Siti smo laži i igara, zato idemo ponovo na blokadu od 3.1.2022. u 13h. Prvo ćemo blokirati puteve na tri sata, a posle i duže i šire, sve dok predsednik ne povuče Uredbu i ne skloni Rio Tinto iz Jadra i Srbije“, navodi se iz SEOS-a i dodaje:

„Nama nema nazad, a ni svima vama, jer Srbija je jedino što nam je ostalo. Mi nismo političari, već običan narod koji ne želi rudnike litijuma u svojoj blizini. Stanite uz nas da budemo narod dostojan svojih predaka. Do pobede“, zaključili su iz ove organizacije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da projekat Jadar neće biti povučen iako su to tražili „pojedini opozicioni političari“.

Prilikom posete Kliničko-bolničkom centru u Novom Pazaru Vučić je kazao da su protiv projekta Jadar političari koji su taj projekat i doveli u Srbiju.

„Taj projekat stoji i nigde se pomerati neće. Oni su ga doveli, a mi smo uradili sve što je narod tražio i to je to“, kazao je on.

Bonus video: Nova.rs u dolini Jadra 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare