Foto: Instagram/ekostraza

Ekološka organizacija "Eko straža" je na svom Instagram profilu objasnila je da poziv koji je nekoliko dana pre protesta stigao za Jelenu Janković, ženu njihovog osnivača Bojana Simišića, da se javi Višem sudu u Beogradu ustvari vezan za rešavanje njenih privatnih imovinskih pitanja i nema veze ni sa "Eko stražom" ni sa protestom koji je organizovala.

Osnivač „Eko straže“ Bojan Simiśić izjavio pre nekoliko dana da je njegova supruga dobila poziv za dolazak u sud i ocenio da je to pokušaj vlasti da ih zastraši uoči protesta.

Međutim, pošto je danas otišla u sud u pratnji advokata, dobila je objašnjenje da je u pitanju rešenje o sporu njenog oca za poništavanje ugovora o izdržavanju, kao i da je ona naslednik tog spora.

View this post on Instagram

A post shared by Eko Straža (@ekostraza)

Pišu da ne mogu da tvrde da je poziv poslat namerno (u smislu datuma, bez detalja o licu u postupku, time što je lično dostavljen, a ne dostavom u pošti kao druga pristigla rešenja) uoči protesta da bi se stvorila zabluda da ima veze sa pritiskom na organizatore tog skupa.

„Iako je previše nekih koincidencija, činjenica je da definitivno nije bio nalog za bilo kakav vid privođenja,“ navodi se na njihovom Instagram nalogu.

Pročitajte još:

U saopštenju se dalje objašnjava kako je bilo jako važno da se napiše ovo saopštenje.

„Mislimo da treba da budemo drugačiji od ostalih i da priznamo da smo pogrešili. Nije nam bio cilj da obmanemo bilo koga ili da manipulišemo emocijama. Jednostavno ovo saopštenje je precizan opis svih dešavanja i našeg mentalnog stanja u tom trenutku dok imamo osećaj da nas terete za nepostojeće krivično delo“, stoji u saopštenju.

Oni su se na kraju dugačkog saopštenja zahvalili još jednom svima na podršci koja je data privođenim aktivistima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare