Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Iako se redakcija televizije Hram nalazi u parohijskom domu Hrama Svetog Save i uprkos činjenici da je pomenuta televizija realizovala prenose svih bogosluženja, članovi njihove ekipe nisu testirani na koronavirus, saznaje Nova.rs.

Mada je prethodnog dana testirano više od dvadeset ljudi koji su prisustvovali uskršnjim bogosluženjima u Hramu Svetog Save, među testiranima se tom prilikom nisu našli članovi televizije Hram.

„Ne! Ne znam odakle vam to? Zašto nas ne zovete za neke bitnije stvari? Valjda smo profesionalci. Idite za pravim stvarima, a ne za senzacionalizmom“, glasio je odgovor urednice televizije Hram, Mire Lolić Močević, na pitanje našeg portala da li je ekipa ove televizije podvrgunta tesitranju na COVID-19.

Ranije je naš portal objavio da je nakon vaskršnje liturgije, održane u nedelju, otkriveno da su tri osobe pozitivne na koronavirus, među njima i episkop Stefan, vikar patrijarha Irineja, dok se za druge još uvek čekaju rezultati.

Kako navodi naš izvor, saradnik patrijarha je, zajedno sa poglavarom SPC, pre svega deset dana služio liturgiju u manastiru Vavedenje, na dan patrijarhove krsne slave.

Prema saznanjima našeg portala, na vaskršnjoj liturgiji vernici nisu, kao ranijih dana, sledili mere u borbi protiv epidemije.

Za razliku od prethodnih dana, kada su liturgije bile praćene van crkve i na propisnom rastojanju, za vreme vaskršnje liturgije vernici su u većem broju ulazili u crkvu.

Na vaskršnjem bogosluženju koje je prenosio RTS mogli su se videti vernici kako se pričešćuju koristeći istu kašičicu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare