Patrijarh Irinej testiran je na koronavirus i njegov nalaz je negativan, saznaje Tanjug.

Kako je prethodno objavio portal Nova.rs, njegov bliski saradnik pozitivan je na kovid 19 i hospitalizovan je u Zemunskoj bolnici.

Naš izvor je naveo da je u Hramu Svetog Save testirano više od 20 ljudi koji su uglavnom zaposleni pri Hramu, a među kojima je bio i patrijarhov saradnik.

„Imao je sve simptome koronavirusa i sam se javio nadležnima“, rečeno je nezvanično iz vrha SPC za naš portal.

Prema našim saznanjima, oboleli crkveni velikodostojnik služio je u nedelju vaskršnju liturgiju u Hramu Svetog Save kojoj je prisustvalo nekoliko desetina vernika.

Podsetimo, prethodne nedelje veći broj građana se okupio na liturgiji u crkvi Sveti Sava, pored Parohijskog doma na Vračaru u Beogradu.

Na vaskršnjem bogosluženju koje je prenosio RTS mogli su se videti vernici kako se pričešćuju koristeći istu kaščicu.

Prema saznanjima našeg portala, na pomenutoj liturgiji vernici nisu, kao ranijih dana, sledili mere u borbi protiv epidemije. Za razliku od prethodnih dana, kada su liturgije bile praćene van crkve i na propisnom rastojanju, za vreme vaskršnje liturgije vernici su u većem broju ulazili u crkvu.

Kako navodi naš izvor, saradnik patrijarha je zajedno sa poglavarom SPC, pre svega deset dana, služio liturgiju u manastiru Vavedenje, na dan patrijarhove krsne slave.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare