Foto:BETAPHOTO/MILOS MISKOV/EV

Episkop Srpske pravoslavne crkve Stefan Šarić potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da se nalazi u bolnici u Beogradu nakon što je ustanovljeno da je zaražen korona virusom.

„Informacija je tačna. Dobro sam“, naveo je episkop Stefan, vikar partijarha Srspke pravoslavne crkve (SPC) Irineja, u SMS poruci na pitanje RSE da li su tačne nezvanične vesti o tome.

Mediji su danas (22.april) preneli, nakon što je nezvanično objavljeno da je episkop zaražen korona virusom, da je izvršeno testiranje više od 20 ljudi koji su zaposleni pri Hramu u Beogradu, a da se episkop sam javio nadležnima nakon što je osetio simptome.

U Srpskoj pravoslavnoj crkvi nisu mogli da potvrde ni da demantuju tu vest, već su naveli da će zvanično saopštenje objaviti kada budu imali precizne informacije, piše RSE.

Vladika Stefan Šarić od 7. avgusta 2017. godine je, kako stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji, nastojatelj Hrama Svetog save na Vračaru, a 9. mаја 2018. izabran je za episkopa Remezijanskog, vikara patrijarha Irineja.

U Hramu Svetog Save je patrijarh Irinej služio uskršnju liturgiju 19. aprila u ponoć, bez prusustva vernika, uz direktan prenos liturgije na televiziji. Međutim, u nedelju su pojedini vernici prisustvovali jutarnjim liturgijama u crkvama širom Srbije, uprkos 84-časovnoj zabrani kretanja koja je bila na snazi tokom praznika, a vernici su viđeni i oko Hrama Svetog Save.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar