bebe rođene u oktobru
Foto: Shutterstock

Beba iz Ivanjice, stara dva meseca, zaražena je koronavirusom rečeno je portalu Nova.rs u tamošnjem Domu zdravlja. Prema rečima našeg sagovornika ona ima lakšu kliničku sliku i njeno stanje se prati.

„Infekcija sve više zahvata mlađu populaciju, imamo i sedmoro učenika kod kojih je potvđen kovid 19, ali na svu sreću nisu u pitanju teški oblici bolesti. Zato apelujemo na sve žitelje da se strogo pridržavaju mera, nose maske i izbegavaju okupljanja“, apeluju iz ove ustanove.

Prema podacima iz čačanske bolnice na svim kovid odeljenjima hospitalizovano je 114 pacujenata, odnosno troje više nego juče. U respiratornom centru smešteno je devetoro obolelih od kojih je dvoje u kritičnom stanju na respiratoru.

U minulom danu u Opštu bolnicu Čačak primljeno je šest lica koja imaju simptome infekcije, a dvoje je upućeno na kućno lečenje.

Preminula je R. D. stara 68 godina iz Lučana koja je imala pozitivan PCR nalaz. Na odeljenju ginekologije četiri porodilje su inficirane koronom.

Foto:N1

Od 182 obrađena uzorka iz Čačka virus je potvrđen kod 46 osoba, iz Gornjeg Milanovca od 47 testiranih pozitivna su 27 lica. Kada je u pitanju opština Lučani od 37 testiranih desetoro je inficirano, a iz Ivanjice od 39 dvanaest ljudi ima prusustvo virusa. Juče je revakcinisano u Čačku 483, a vakcinisano 394.

Za poslednja 24 sata u prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice bilo je 105 pregleda osoba koje imaju simptome virusa, od kojih 65 prvih.
***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar