Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Situacija sa brojem zaraženih od korona virusa u Novom Pazaru iz dana u dan je sve teža, a broj pacijenata koji se javljaju na preglede ili se zbrinjavaju u nekoj od bolničkih ustanova u tom gradu, iz dana u dan je sve veći. Na lečenju u Regionalnom kovid centru nalazi se 151 pacijent.

Ovaj broj hospitalizovanih pacijenata najviši je u proteklih pet meseci, dok se na respiratoru, kako je danas ranije javio Tanjug, nalazi sedam pacijenata, od kojih su dva na kiseoničkoj potpori.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Grad Novi Pazar našao se na listi gradova koji su jučerašnjim presekom izbili u prve redove, sa 56 zaraženih. Međutim, u protekla 24 sata na lečenju u novopazarskim kovid bolnicama zadržane su 24 osobe i to 17 iz Novog Pazara, dok su četiri iz Raške, dve iz Sjenice i jedna iz Tutina. Kući je otpušteno 10 pacijenata.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

Portal Indeksonlajn je izvestio da je ukupan broj pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja Novi Pazar 184, od čega je 96 prvih i 88 kontrolnih pregleda.

Tračak nade u ovako alarmantnoj situaciji predstavlja činjenica da je da u sali Medicinske škole otvoren punkt za vakcinaciju, a da je odziv, makar za sada, zadovoljavajuć.

Foto:Irfan Ličina/Nova.rs

„Kao što vidite, započeli smo vakcinaciju, ovde u sportskoj sali Medcinske škole, u krugu Opšte bolnice Novi Pazar. Ovo je vakcinalni punkt gde mogu da se jave građani bez prethodnog zakazivanja. Danas u 12 smo počeli i do večeras u 20 časova će biti otvoren ovaj punkt. Sutra, u nedjelju, od 10 ujutro do 18 časova će raditi ali i svakog narednog dana” – rekao je juče za Indeksonlajn direktor Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović za indeksonline.rs

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)