Foto:BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC

U Užicu, Kruševcu i Vranju se povećava broj pacijenata na lečenju.

Nestabilna epidemijska situacija, veći broj pacijenata u bolnicama, više onih na intenzivnoj nezi, ukratko je korona slika u više gradova. U Vranju je mesec dana vanredna situacija, a trećina testiranih svakodnevno je pozitivna na koronavirus. U kovid bolnicama su skoro popunjeni kapaciteti.

„Ono što je uočljivo ovih dana da je veći broj prijema u odnosu na broj otpusta. Klinička slika naših hospitalizovanih pacijenata je srednje teška i teška.Uglavnom ovog puta u ovom piku trećeg talasa imamo veliki broj i mlađih pacijenata, znači radno sposobnih“, kaže dr Ljiljana Antić direktor ZC Vranje.

U užičkoj Opštoj bolnici kao centralnoj za Zlatiborski okrug kao i ostalim kovid bolnicama i odeljenjima u okrugu poslednjih dana više je pacijenata.

Pročitajte još:

„Taj broj je otprilike za stotinak porastao za 10 dana, evo konkretno juče je porastao za 20 pacijenata, veći je broj prijema nego otpusta, što znači da treba obezbediti još 20 mesta. Evidentno je da je povećan broj pacijenata koji moraju biti hospitalizovani iz Užica i iz Arilja već danima“, navodi dr Miloš Božović direktor Zdravstvenog centra Užice.

U Opštoj bolnici u Kruševcu danas je 115 pacijenata, što je takođe blag porast posebno onih teže obolelih.

„Pre sedam dana smo imali jednog pacijenta u jedinici intenzivne nege na infektivnom odeljenju jutros je bilo 11-oro pacijenata što znači da se povećava i broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom. U Opštoj bolnici se leče i pacijenti koji su dobili i prvu dozu vakcine ili koji su dobili drugu dozu, znači revakcinisani su stabilnog stanja, kliničke slike su im blaže nego kod pacijenata koji nisu primili vakcinu i kraći je period hospitalizacije“, kaže dr Vesna Stević Gajić direktor OB Kruševac.

Kad je vakcinacija u pitanju u Zlatiborskom okrugu najviše vakcinisanih je u Užicu, prvu dozu vakcine primilo je gotovo 25.000 Užičana, a drugu nešto manje od 9.000.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar