Foto: TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC/ nr

Više od  200 medicinara u Kliničkom centru Niš, drugom po veličini zdravstvenom centru u Srbiji je zasnovalo radni odnos na neodređeno vreme, saopštio je Sindikat Sloga.

Kako navode u saooštenju, ovo je „rezultat novog rukovodstva KC Niš, ali i višemesečne borbe Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Sloga, koji nije hteo da se zaboravi šta je obećano naredbom Ministarstva zdravlja iz marta meseca ove godine“.

U pitanju je, kako dodaju, naredba Ministarstva da „u radni odnos na neodređeno budu primljeni svi zdravstveni radnici koji su bili neophodni u borbi protiv koronavirusa“.

„Iako je većina direktora zdravstvenih ustanova širom Srbije postupila u skladu sa naredbom, postojao je jedan broj onih koji su pokušali da izigraju ministarstvo i zdravstvene radnike, poput doskorašnjeg rukovodstva KC Niš, koje očigledno nije imalo sluha za one koji su bili spremni da žrtvuju svoje živote kako bi spasili tuđe“ ističu u Sindikatu Sloga.

Ovaj sindikat kao cilj navodi da nakon završetka pandemije „što više ovih ljudi ostane u stalnom radnom odnosu i rasporedi  se tamo gde je ljudstvo neophodno za normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema“.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar