Dnevne novine Nova, dnevni list Nova, drugi broj, naslovna strana
Foto: Nova.rs

Dragi čitaoci, novine "Nova" od juče možete naći na kioscima širom Srbije. Nakon četiri meseca opstrukcija, istina je ipak ugledala svetlost dana na medijskoj sceni Srbije. Sutra, 1. jula izlazi drugi broj novina "Nova", a na vama je da "zgrabite" svoj primerak na kioscima.

Kako je prvi broj novina „Nova“ rasprodat u rekordnom roku, samo zbog vas, naših čitaoca, povećali smo tiraž u drugom broju.

Ovim putem vas molimo da nam, ukoliko ne uspete da na kioscima pronađete drugi broj novina „Nova“, ili imate neki predlog ili komentar, pišete na – [email protected].

U drugom broju bavimo se aktuelnim temama od javnog značaja, kojima ostali mediji ne smeju ili jednostavno – ne žele da se bave.

U tekstu „Decu muče, a Dariji Kisić krive NVO“ dnevni list „Nova“ analizira zbog čega resorna ministarka izveštaj koji ukazuje na zanemarivanje i nedostatak medicinske nege u ustanovama socijalne zaštite, naziva „neodogovrnim“ i traži od autora dokaze.

Reditelj Dejan Mijač u intrevjuu za list „Nova“ ističe da „predstavnici aktuelne vlasti, neće otići na izborima, nego onda kada im se ukinu pare“.

U novinama „Nova“ sutra čitajte i „Ko sve predstavlja Srbiju u Evropi“.

U delegacijama koje država šalje po svetu su Stefan Krkobabić koji je na diskutabilne načine stizao do funkcija, Biljana Pantić Pilja, koja vređa političke protivnike i medije, kao i Igor Bečić, poznat po brojnim lapsusima u zvaničnim govorima.

U sutrašnjem broju novina „Nova“ analiziramo i zbog čega Zagorki Dolovac skraćuju mandat da bi joj dali novi.

Zagorka Dolovac je bila jedini kandidat na izborima za novog republičkog javnog tužioca, u čijoj fotelji se nalazi već deceniju.

Sutra u novinama „Nova“ čitajte i o mladom paru iz Kragujevca koji je udomio psa bez noge.

Kristina i Miloš udomili su štene bez noge, jer kako su rekli za naš list, verovali su da gde ima mesta za tri ljubimca, ima i za još jednog.

Podsetimo, redakcija novina „Nova“ uspešno je prevazišla sve barijere u poslednja četiri meseca koje su za cilj imale da se novine “Nova” nikada ne pojave na kioscima.

Nakon što su sve štamparije u Srbiji odbile da štampaju novi list, nismo odustali, jer smo smatrali da na medijskom tržištu kojim dominiraju tabloidi, često zloupotrebljeni u političke svrhe, i te kako ima mesta za pristojan, nezavisan i objektivan mediji, za novine koje će razotkrivati teme bitne za svakodnevni život građana.

Čitamo se…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare