Knjižara Službenog glasnika u Kneza Miloša Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Državna revizorska institucija (DRI) objavila je danas Izveštaj o reviziji pravilnosti poslovanja JP "Službeni glasnik" Beograd u kome se navodi da ovo preduzeće nije dokumentovalo da je procenjenu vrednost javnih nabavki utvrđivalo u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama za procenjenu vrednost 30 javnih nabavki u iznosu od 242,03 miliona dinara.

U Izveštaju se navodi da je „Službeni glasnik“ „sa zakašnjenjem od jednog dana do 25 dana objavio obaveštenja o 36 zaključenih ugovora o javnoj nabavci i okvirnom sporazumu, na Portalu javnih nabavki i internet stranici preduzeća i na Portalu službenih glasila Republike Srbije i baza propisa, kod 17 javnih nabavki, procenjene vrednosti 162,30 miliona dinara i ugovorene vrednosti 157,15 miliona dinara, što nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama“.

Povezane vesti:

U Izveštaju o reviziji pravilnosti poslovanja JP „Službeni glasnik“ u delu koji se odnosi na javne nabavke za 2019. i 2020. godinu i naknade po ugovorima za rad van radnog odnosa i ostale naknade fizičkim licima za 2020. godinu piše i da je „Službeni glasnik“ sa jednim fizičkim licem zaključilo dva ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova za obavljanje poslova koji traju ukupno 131 radni dan u kalendarskoj godini za ugovorenu nadoknadu u neto iznosu od 100.000 dinara mesečno.

U DRI ističu da to nije u skladu sa Zakonom o radu, kojim je propisano da poslodavac može da zaključi ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova za obavljanje poslova koji su po svojoj prirodi takvi da ne traju duže od 120 radnih dana u kalendarskoj godini.

Za uređenje oblasti koje su bile predmet revizije dato je devet preporuka.

Javno preduzeće „Službeni glasnik“ Beograd je u obavezi da u roku od 90 dana dostavi odazivni izveštaj o otklanjanju otkrivenih nepravilnosti i dokaze o postupanju po datim preporukama, ističe se u Izveštaju.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar