Dragica Gašić Foto:N1

Dragica Gašić, prva i jedina srpska povratnica u Ðakovicu, izjavila je da je prezadovoljna odlukom Osnovnog suda, koji je odbacio kao neosnovanu tužbu kojom je traženo da joj se "otkaže ugovor o zakupu stana privremenom merom".

„Toliko sam srećna, kao da je sam Bog preda mnom. Znam ja da je pravda na mojoj strani. Stan je moje vlasništvo i dokumentacija je u redu, ali, tako su se loše stvari dešavale da iskreno nisam mogla ni da pratim šta mi se dešava“, rekla je za Kosovo onlajn Dragica Gašić.

Gašić je naglasila da nije ni razumela zašto se opština Ðakovica buni, kada je ona u posed svog stana vraćena odlukom KPA u Prištini, a za koji je od napuštanja 1999. godine uredno plaćala porez.

„Advokati koje je Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala i direktor Petar Petković su uspeli da dokažu moju istinu i pravdu i hvala im svima do neba. Zahvalna sam im na podršci i brizi, onoj ljudskoj, koja je svakom čoveku najpotrebnija“, kaže Dragica.

Ova presuda, dodaje, mnogo joj znači, jer će sada, kako kaže, moći da sredi svoj stan.

Ističe da je zabrinuta šta će se desiti sa stanom dok bude na lekarskoj kontroli u centralnoj Srbiji, gde se leči od dijabetesa i visokog krvnog pritiska.

„Kada su mi obili stan, ništa nije ostalo. Ali kako je otišlo, tako su dobri ljudi pritekli u pomoć. Ministar Rakić mi je nameštajem i belom tehnikom opremio stan, mnogo mu hvala. Lekovi su stigli, čak su mi i insulin odneli, kad su obili stan“, rekla Dragica.

Vidno raspoložena zbog „prve bitke koju je dobila“, Dragica kaže da oseća radost i da je još više odlučna i ohrabrena da ostane u svom gradu Ðakovici.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar