Dr Kon: U riziku smo da nam delta soj opstane među mladima

Društvo 21. jun. 202110:57
Podeli:
Predrag Kon
Predrag Kon Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa dr Predrag Kon ukazao je da postoji problem da bi mogao da se pojavi indijski ili delta soj koronavirusa u našoj zemlji.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, izjavio je da je zadovoljan što je Srbija nadomak 50 odsto vakcinisane punoletne populacije bar jednom dozom, ali je i zabrinut što je odziv mladih i dalje nizak.

Pročitajte i ovo

„Raduje me pad korona brojeva, pad broja novozaraženih, kao i to što ćemo danas verovatno premašiti 50 odsto vakcinisane punoletne populacije. Međutim, moramo daleko ozbiljnije da pristupimo vakcinaciji mladih. Još smo u problemu s vakcinacijom i zato posebno moramo da pratimo šta se dešava u Velikoj Britaniji“, rekao je Kon za Kurir.

On je ukazao da je poseban problem indijski, odnosno delta soj korone, koji bi mogao da se pojavi i kod nas. Srpski epidemiolog je istakao da smo u riziku da delta soj opstane među mladima i da tako budemo u ozbiljnoj situaciji na jesen.

„Upravo zato je najbolje da gledamo Veliku Britaniju, oni imaju delta soj, a i tamo je drugačiji odnos mladih prema vakcinaciji“, naglasio je Kon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar