Foto: N1

Dr Anđela Gavrilović, neurolog i član Udruženja "Ujedinjeni protiv kovida", objavila je na svom Fejsbuk nalogu da je primila vakcinu protiv koronavirusa.

„Primila vakcinu. Nije mi niklo ništa, ni treće oko, ni rep, ni druga glava. Nije me kontaktirao B.G. i ne hvatam signale. Oni kojih više nema, sigurno bi bez razmišljanja učinili isto da im je sudbina dala šansu“, napisala je dr Gavrilović.

Primila vakcinu.
Nije mi niklo ništa, ni treće oko, ni rep, ni druga glava.
Nije me kontaktirao B.G. i ne hvatam signale…

Posted by Andjela Gavrilovic Đokić on Tuesday, January 5, 2021

 

U Srbiju je, podsetimo, prva stigla Fajzerova vakcina protiv koronavirusa – u decembru 2020. Krajem istog meseca počela je i zvanična vakcinacija.

Vakcinu je 24. decembra primila i srpska premijerka Ana Brnabić.  Tada su ona, Darija Kisić Tepavčević i Predrag Kon, primili Fajzerovu vakcinu.

„U prvoj fazi u planu je da se vakciniše oko 720.000 ljudi. Osim zdravstvenih radnika tu su i korisnici gerontoloških centara i ustanove socijane zaštite, zatim stariji od 75 godina, građani od 64 do 74 godine koji imaju udružene bolesti“, pojasnio je Mirsad Ðerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, koji je i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju.

On je najavio da je plan da se do kraja nedelje vakciniše 11.000 ljudi – zdravstvenih radnika i korisnika gerontoloških centara.

Prema ranijim najavama, ove nedelje trebalo bi da bude utrošeno 2.400 doza ruske vakcine “Sputnjik V”.

* * *
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare